Tour de France kroz oči Netflix produkcije

Netflixov dokumentarac Tour de France, Tour de France: Unchained, biti će pušten od 8. lipnja u serijalu od osam epizoda.

Serija će zagrebati iza kulisa prošlogodišnje utrke baš na vrijeme da probudi uzbuđenje pred revanš između Jonasa Vingegaarda (Jumbo-Visma) i Tadeja Pogačara (UAE Team Emirates) ovog srpnja.

Dok UAE nisu pustili Netflixove kamere u svoj timski autobus, Jumbo-Visma jest, što znači da će gledatelji dobiti neviđen pristup njihovoj pobjedničkoj kampanji. Ineos Grenadiers, Groupama-FDJ, EF Education-EasyPost, Alpecin-Deceuninck, Bora-Hansgrohe i AG2R Citroën također će se predstaviti s ekskluzivnim intervjuima, uvidom i novom perspektivom utrkivanja na Touru.

Među njima, osam timova koji su izravno uključeni u seriju osvojili su 11 od 21 etape na prošlogodišnjoj utrci. Gledatelji će dobiti uvid u par sprinterskih pobjeda Jaspera Philipsena, napeti spust Toma Pidcocka s Galibiera i trostruki trijumf Wout van Aerta kao i Vingegaardovo „rušenje“ Pogačara u visokim planinama.

Krajem travnja službeno je objavljen prvi trailer koji prikazuje kratke naglaske iz osam epizoda. U traileru je šef Groupama-FDJ-a Marc Madiot koji govori svojim biciklistima: “Vi ste vojnici, vi ste ratnici. Kada navučete dres, postajete druga osoba.”

Također su uključeni najzanimljiviji dijelovi Pidcockove vožnje, borbe Thibauta Pinota, popločana Arenberg pozornica, snimke s bicikla, reakcije voditelja tima i razni sudari pri velikim brzinama.

Drugi trailer objavljen je početkom lipnja uoči izlaska dokumentarca. Isječci prikazuju intervjue s Fabiom Jakobsenom, Thibautom Pinotom i Yvesom Lampaertom, dok su akcijske snimke planinskih GC bitaka isprepletene brzim sprinterskim završecima.

Tour de France: Unchained, koji je napravio Quadbox – zajednički pothvat produkcijskih kuća Quad i Box to Box Films – bit će prikazan u 190 zemalja diljem svijeta. U Francuskoj će serija biti poznata kao ‘Tour de France: Au cœur du peloton’ (‘Unutar pelotona’).

Netflix je financirao prijavljene troškove proizvodnje od 8 milijuna eura za snimanje serije. Organizator Tour de Francea ASO i domaćin France Televisions uprihodili su svaki po 250.000 eura. Osam timova podijelilo je preostalih 500.000 €, dajući svakom timu 62.000 € (67.000 $).

“Ovaj je projekt dio naše ukupne ambicije da naš sport učinimo dostupnijim i upoznamo još širu publiku”, rekao je direktor ASO-a Yann Le Moënner kada je potvrdio Netflixovu seriju tijekom zime.

„Kroz narativni pristup, koji je dodatak samom natjecanju, javnost će moći otkriti kako Tour de France predstavlja ultimativni izazov za natjecatelje; posebno u smislu patnje, pomicanja vlastitih granica i timskog duha.”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More