Trek predstavio novi, 80-g lakši, Madone SLR

Trek Madone jedan je od vjerojatno najpoželjnijih cestovnih bicikli na tržištu. Ovaj bicikl visoke klase, koji je ime dobio po usponu Col de la Madone u Francuskoj, prvi je put predstavljen 2003 godine.

Prošao je kroz mnoge iteracije, i mnogi World Tour timovi su vozili etape nekih prestižnih utrka, tako da je stekao reputaciju aero bicikla visokih-performansi (i visoke cijene).
 


Danas je Trek objavio da će predstaviti potpuno nove Madone SLR modele, izrađene od OCLV karbona 800 serije, koji će imati veliku nadogradnju u pogledu težine bicikla.

Skidanje težine 
 


Madone će biti konstruiran i izrađen korištenjem ultralakog karbona serije OCLV 800, za koji je trebalo dvije godine da ga tvrtka razvije i danas je to Trekov najučinkovitiji raspored oblaganja karbona do sada. Iz tvrtke kažu da je novi karbon 30 posto jači od prethodnih OCLV karbonskih vlakana, a jednako je krut. Snažni karbon omogućio je inženjerima da koriste manje materijala u područjima sa visokim stresom, stvarajući tako bicikl lakše težine.

Dizajn i aerodinamični profil Madone-a uopće se nisu promijenili, ali sada okvir je 80g lakši od prethodne iteracije. Cilj ovih poboljšanja je ušteda na težini bez žrtvovanja aerodinamike i brzine.
 

 


S lakšom shemom bojanja okvira, SRAM DUB pogonom i Trekov-im Aeolus RSL upravljačem/lulicom i 37 setom kotača, novi timski bicikl (dostupan putem programa Trek's Project One) gubi značajan broj grama. Uzimajući u obzir uštedu na težini od novih ultra lakih komponenti, vozači tima Trek-Segafredo utrkivat će se na Madone SLR koji je 450 g lakši od svog prethodnika.

Pogonska osovina i promjena veličine

Novi Madone SLR bit će opremljen T47 pogonskom osovinom umjesto dosadašnje Trekove BB90. U 2019. Trek je izdao Domane s T47 BB umjesto BB90. Sa T47 na posljednjem Madoneu čini se kao potvrda da će se Trek sada odmaknuti od onoga što je BikeRadar nazvao "jednim od najgorih standarda u pogonskim osovinama". T47 BB je širi i puno korisniji. T47 je također kompatibilan sa svim T47 zatvorenim-ležajevima dostupnim na tržištu.
 

 


Biciklisti nižeg rasta sada će se obradovati kada čuju da najnoviji Madone SLR sada dolazi i u veličini od 47cm.

Popis modela i približne cijene

  • Madone SLR 9 disk – 14.750 eura
  • Madone SLR 9 disk eTap – 14.750 eura
  • Madone SLR 7 disk – 10.250,00 eura
  • Madone SLR 7 disk eTap – 9.000,00 – 9.650,00 eura
  • Madone SLR 6 disk – 7.900,00 eura
  • Madone SLR disk F/S – 4.500,00 eura

Novi Madone SLR bit će dostupni putem Project One kod Trek distributera već od 16. srpnja/jula.

Project One sada nudi više opcija

Novi Madone SLR bit će dostupan kroz Project One, Trekov prilagođeni program za bicikle. Tvrtka je proširila svoj projekt, koji nosi simboličan naziv Project One, na nove boje i sec opcije. Novi modeli, šest novih shema bojanja i mogućnosti različitih pogonskih grupa bit će dostupni za narudžbe nekih od Trekovih cestovnih, brdskih i električnih bicikli.
 

 


Tri nove sheme boja (Amplified Alchemy, Sweet Gold Leaf i Holographic Diamond Flake) dodatak su vrhunskoj Project One ICON seriji različitih dizajna. Dizajni, posebno "Sweet Gold Leaf“ odražavaju ekskluzivnost ovih bicikli.
 

 


Ostale dvije sheme boja (Abstract i Palmares) dio su nove 'Dizajnerske serije', osobne kolekcije koja dolazi od dizajnera iz Trek Waterloo tima.
 


Trek je također dodao novu shemu boja pod nazivom "Splatter Fade" u Project One koja je trenutno dostupna samo na Project One dostupnim brdskim biciklima. Brdski bicikli Project One sada imaju mogućnost izgradnje s novim SRAM Eagle pogonskim grupama i novim RockShox i FOX suspenzijama na svim platformama, zajedno s novim Line karbonskim kotačima, sjedalima i gumama.

Tvrtka je također obnovila opcije narudžbi specifikacija i pogonskih grupa za cestovne bicikle, nudeći nove SRAM Force eTap AXS na odabranim cestovnim platformama, novi Aeolus RSL upravljač/lulicu na Emondi i Madone, te nove opcije sjedala i nove Aeolus Elite, Pro i RSL kotače.

Više informacija o modelima i dostupnostim potražite kod našeg partnera Trek Bike Centar Sarajevo.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More