Kristoff i Martin predvode UAE Emirates na TDF

Dan Martin potvrđen je kao lider momčadi UAE Team Emirates na ovogodišnjem Tour de Franceu, dok će europski prvak Alexander Kristoff tražiti svoju šansu u sprinterskim završnicama.

Osmeročlana postava UAE Emirates sastoji se od vozača koji će pomoći Kristoffu tijekom prvog dijela utrke te brdskih pomagača koji će se brinuti za Martinovu sigurnost u drugom dijelu utrke. Ekipi sačinjavaju Marco Marcato, Rory Sutherland, Roberto Ferarri, Oliviero Troia te brdaši Darwin Atapuma i naš Kristijan Đurasek. Bivši svjetski prvak Rui Costa nije se našao na popisu putnika u Francusku zbog ozljede koljena.

Fabio Aru je već ranije potvrdio kako neće voziti Tour nakon odustajanja s Giro d'Italia, nego da će se umjesto toga fokusirati na Vueltu.

Martin je završio šesti na prošlogodišnjem izdanju Tour de Francea vozivši u bojama QuickStep Floorsa. Irac je za sezonu 2018 prešao u UAE Emirates te gradio pripreme i sezonu s fokusom na generalni plasman na Touru. Završio je kao četvrtoplasirani na Criterium du Dauphine pobjedivši na prvoj brdskoj etapi te zauzevši drugo mjesto dan kasnije na La Rosieri.

„Otkad sam prešao u tim UAE kao veliki cilj postavljen je Tour de France“, rekao je Martin nakon objave popisa putnika za TDF.

„Planiram voziti utrku dan po dan, etapu po etapu kako bih stigao do najboljeg mogućeg rezultata. Ovo je zaista utrka koja se sastoji od dvije polovine, a prvih devet dana bit će vrlo teški jer svaki dan donosi drugačiji izazov. Međutim, pun sam samopouzdanja, imam jak tim koji me može dovesti do brda u sigurnoj poziciji. Sve teče po planu i jedva čekam da utrka starta.“

Kristoff je pobjedio svega četiri utrke ove sezone, a među njima je i nedavno održana GP du canton d'Argovie. Mučio je se tijekom proljetnih klasika, ali zasigurno će biti jedan od glavnih favorita na ključnoj etapi koja se vozi po kocki do Roubaixa, kao i na preostalih osam sprinterskih etapa.

„Ovo je najveća utrka na svijetu, voze ju najbolji biciklisti svijeta i najbolji sprinteri. Idem u Francusku s namjerom da ostvarim što bolji rezultat te se nadam stići do etapne pobjede ukoliko se stvari poslože na svoje mjesto“, kratko je prokomentirao Kristoff.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More