UAE Tour: Viviani pobjednik 5. etape

Elia Viviani (Deckeuninck QuickStep) stigao je do pobjede na petoj etapi UAE Toura, koja je vožena u Khor Fakkanu. U sprinterskoj završnici iza sebe je ostavio Fernanda Gaviriu (UAE Team Emirates) i Marcela Kittela (Katusha Alpecin).

Alexander Kristoff odradio je odličan lead out za Gaviriu, ali prvak Italije je danas jednostavno bio nezaustavljiv te stigao do svoje treće pobjede u 2019.

„Kada ste okruženi najboljim svjetskim sprinterima najteža stvar je čekanje pravog trenutka. Nisam uspio vidjeti čak ni tko je završio na drugoj i trećoj poziciji, budući da je završnica bila kaotična. Ponosan sam, kako na sebe, tako i na cijelu momčad koja je naporno radila i pružila mi mogućnost da se borim za pobjedu.“

Slovenac Primož Roglič (Jumbo Visma) završio je etapu unutar glavne grupe i obranio vodstvo u generalnom poretku uoči sutrašnje odlučujuće etape na Jebel Jaisu.

„Kao što smo i očekivali, ovo je bio dug i naporan dan. Cijelu etapu smo proveli na čelu pelotona kako bi kontrolirali bijeg, momčad je odradila zaista sjajan posao,“ kratko je prokomentirao Roglič.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More