Bijesni Dumoulin bacio bicikl nakon kvara

Tom Dumoulin (Team Sunweb) bio je vidno bijesan tijekom posljednje etape Abu Dhabi Toura, nakon što je njegov Giant u ključnom dijelu utrke zakazao.

Nakon problema s mjenjačem na individualnom kronometru i povećanja zaostatka u generalnom poreku, Dumoulin je tijekom kraljevske etape bio u ulozi pomoćnika svom timskom kolegi Wilcu Keldermanu.

Svjetski prvak u kronometru vukao je prateću grupu i doveo ju na svega nekoliko sekundi zaostatka za vodećom grupom, u kojoj se nalazio i Alejandro Valverde, ispostavit će se kasnije pobjednik etape i ukupnog Toura.

Međutim, na 3.5 kilometra do kraja Nizozemac je doživio mehanički kvar zbog kojeg je bio prinuđen zaustaviti se pored staze i čekati timsko vozilo.

Nažalost za Dumoulina, timsko vozilo nije bilo sasvim blizu te je nakon bacanja bicikla morao nastaviti utrku na njemu dok nije dobio zamjenski. 27-godišnjak je na kraju završio etapu na 54. mjestu, gotovo 6 minuta iza pobjednika što je uzrokovalo pad na ljestvici ukupnog plasmana.

Pad na drugoj etapi, mehanički kvarovi na kronometru i u završnici kraljevske etape sigurno će natjerati Dumoulina da što prije zaboravi ovu utrku i nastavi s pripremama za obranu titule na Giro d'Italia.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More