UCI World Cup: Gaze brži od Schurtera

Nakon prošlogodišnje fenomenalne serije u kojoj je pobijedio sve utrke Svjetskog kupa Nino Schurter (Scott SRAM) je jučer u Stellenboschu zauzeo drugo mjesto iza sjajnog Sama Gazea (Specialized).

Staza u Južnoj Africi bila je vrlo suha i prašnjava, što je u kombinaciji s kratkim strmim usponima i tehnički zahtjevnim spustovima priredilo pravu poslasticu za mnogobrojne ljubitelje brdskog biciklizma.

Schurter, koji je na utrku došao kao aktualni svjetski prvak, prije utrke je izjavio kako će ove sezone biti teško ponoviti prošlogodišnji uspjeh, a također osvrnuo se i na konkurenciju. Naime, Švicarac tvrdi kako će voditi veliku borbu za najvišu stepenicu postolja sa svjetskim U23 prvakom Gazeom i zvijezdom discipline ciklokros Mathieuom van der Poelom (Corendon-Circus), koji se od ove sezone potpuno prebacijo na MTB.

Gaze i Schurter su već u prvom krugu preuzeli vodstvo utrke, a slijedili su ih Maxime Marotte (Cannondale Factory), Anton Cooper (Trek Factory) i Henrique Avancini (Cannondale Factory). Van der Poel imao je lošu startu poziciju, krenuo je iz osmog reda, ali je već na kraju prvog kruga bio na petoj poziciji.

U samoj završnici Nizozemac nije imao dovoljno snage te je završio utrku na četvroj poziciji. Marotte je imao odličan nastup te se popeo na treću stepenicu pobjedničkog postolja, dok je o pobjedniku odlučila sprinterska završnica u kojoj je Gaze bio brži do Schurtera.

„Ovo je ostvarenje sna,“ rekao je Gaze. „Odrastao sam gledajući Ninu i Jaroslava na TV-u, a sada se utrkujem s njima. Osjećaj pobjede je neopisiv. Krug i pol do kraja upao sam u malu krizu te sam pokeraškim izrazom lica pokušavao ostati na vrhu. Imao sam dobru poziciju za sprint i na kraju uzeo pobjedu. Naporno sam radio cijelu zimu, ali osjećaj pobjede vas natjera da u sekundi zaboravite na sve teške trenutke. Zaista sam presretan.“

Rezultati:

  1. Samuel Gaze
  2. Nino Schurter
  3. Maxime Marotte
  4. Mathieu Van Der Poel
  5. Titouan Carod
  6. Anton Cooper
  7. Florian Vogel
  8. Henrique Avancini
  9. Mathias Flueckiger
  10. Andri Frischknecht

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More