Unior Tools Team najavio nove DH vozače

Unior Tools Team poprima mnogo svježe energije u svojoj osmoj sezoni kao UCI MTB tim. Tim je upravo objavio imena novih DH vozača Taylor Vernon i Rudy Cabirou koji će se pridružiti Jure Žabjek i Žiga Pandur pod bojama Unior DH tima. 

Tanja Žakelj počeinje sa svojom 4 sezonom u Olimpijskom ciklusu.

 

Taylor Vernon i Rudy Cabirou su imena koja ne treba puno predstavljati. Taylor je osvojio gotovo sve što je mogao osvojiti u Juniorskim redovima, uključujući Svjetski kup i Državna prvenstva, dok je Rudy dospio u središte pozornosti tijekom 2015.godine, kada je završio na 10.mjestu na elitnoj utrci Svjetskog kupa u Lourdesu. Oni će se pridružiti Jure Žabjek 2015. Europskom DH prvaku i Žiga Pandur te eć formirati četveročlani elitni DH tim. Tim vozi pod pokoviteljstvom Unior Bike Tools i nastaviti će natjecanje na Trek Session biciklima opremljenim sa SRAM/RockShox komponentama.

Tanja Žakelj je jedina XC vozačica u timu, te je nakon odličnog završetka 2016.sezone opet potpuno motivirana i gleda prema vrhu Svjetskog kupa, a naravno sa Tokiom na umu. Filip Flisar i Kevin Berginc će nastupati i ciljati na podije BMX događaja, kao i odabranim 4X Pro Tour / European 4Cross Serijama utrka.

Taylor Vernon, 20, Wales, UK: "Jako sam uzbuđen zbog pridruženja Unior Tools timu u 2017.sezoni. To je novi početak za mene – sa vježim licima, svježom atmosverom, postavama i velikim ljudima. Sretan sam zbog nastavka suradnje sa Trek biciklima, te ću ponovo voziti na Session 9.9. Posebno sam uzbuđen zbog početka suradnje sa SRAM, jer sam veliki obožavatelj njihovih proizvoda i biti će jako dobro početi raditi na izgradnji odnosa sa novom ekipom.
Sada sam pod nadzorom novog trenera Jonny Thompson na Fit4Racing. Počeo sam rano sa predsezonskim pripremama, kako bih bio spreman za sezonu utrka, te ću u nadolazećoj godini dati sve od sebe i biti u potpunosti predan utrkama. Osobno imam osjećaj da sporije startam sa Elite karijerom, nakon izlaska iz Juniora, ali sam spreman da ostavim utisak u DH svijetu sa svojim novim timom, te ću nastojati da moje ime podignem visoko na ljestvici sa rezultatima.

Želim iskoristiti ovu priliku kako bih se zahvalio Tine, Grega i svim ostalim dečkima u Unior Tools za ovu veliku priliku".

Rudy Cabirou, 22, France: "Jako sam sretan što imam mogućnost da se priključim ovom profesionalnom timu. Uzbuđen sam zbog vožnje na novom čudesnom biciklu i surednje sa dobrim momcima u timu. Siguran sam da će mi moj novi tim omogućiti napredak koji i sam želim. Ova suradnja će mi također pomoći da usavršim svoj engleski jezik.
Na mom rasporedu imam punu sezonu Svjetskog kupa, ali i Francuske utrke, uključujući tri utrke Nacionalnog kupa i Nacionalnog šampionata. Također, voziti ću EWS utrku na Finale Ligure.
Imam novog trenera – Tom Maury koji je moj prijatelj od djetinjstva i ujedno i veliki stručnjak, te imam veliko povjerenje u njega. Veselim se početku sezone u Lourdesu, što je ujedno i posebna utrka za mene. Volim tu stazu i nevjerovatnu Francuku publiku. To će biti luda utrka".

Grega Stopar, Menadžer tima: "Vidjeti ćete promjene u svakom aspektu našeg tima – imamo dva nova i vrlo talentirana vozača pod našim krovom, kao i nove velike sponzore, poput Alpinestars i Leatt. Također smo promaknuli Tanjinog tehničkog treneta u Sportskog direktora i uzeli nove mehaničare u tim. Sve je to savršeno objedinjeno sa našim drugim vozačima, osobljem i sponzorima koji su sa nama već godinama. Imamo velike ambicije u novoj sezoni, ne želim govoriti o mjestima i brojevima, ali sigurno je da želimo ostaviti utisak u svim disciplinama. Također ćemo koristiti timske vozače kako bi promovirali naše lokalne projekte u Ljubljani gdje smo izgradili biciklističke parkove i pokušati pridobiti što više djece na biciklima".

Teylor će prvi nastupiti u Unior Tools Team dresu – na BDS utrci u Nant Gwrtheyrn, Gwynedd, a Rudy će nastupiti dva tjedna kasnije u Laudun.

Timski sponzori i partneri su Unior Bike Tools, Trek Bicycles, SRAM, RockShox, Lizard Skins, Schwalbe, Alpinestars, Leatt, Camelbak, Selle Italia, Mudhugger, Crankbrothers, adidas eyewear, Sapim, Ryde, Bitex, Gamut USA, Motorex, Born, Teva, BookingPoint.net i Zefal.
Tim će blisko surađivati sa Slovenskom prijestolnicom Ljubljanom i promovirati biciklizam za sve.

#WorldOfUnior  –  #RideForZarja

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More