Valverde pobjednik GP Miguel Indurain

Odluka Alejandra Valverdea (Movistar) da preskoči nastup na Tour of Flanders pokazala se odličnom budući da je Španjolac stigao do devete pobjede u sezoni na GP Miguel Indurain.

Valverde je bio 11. na Dwars Door Vlaanderen u srijedu te pun optimizma čekao debitantski nastup na trci kroz Flandriju. Međutim, u dogovoru s timskim direktorom odlučio je otići u Španjolsku na domaću utrku gdje je pokazao odličan nastup ostvarivši svoju drugu pobjedu na GP Miguel Indurain, prva je podsjetimo bila u sezoni 2014.

Da, još jedna pobjeda! Presretan sam zbog trijumfa ovdje, ova utrka ima velik značaj za Movistar i vozimo je u sjećanje na Josea Miguela Echavarria. Svake godine događaj bude odlično organiziran te ovim putem upućujem čestitke organizacijskom odboru,“ rekao je Valverde.

Na dva kilometra do kraja kapetan Movistara je krenuo u napad i bio neuhvatljiv za Carlosa Veronu i Nicka Schultza koji su zauzeli preostala dva mjesta na pobjedničkom postolju.

„Bila je ovo jako brza i prilično vjetrovita utrka, ali tim je sve odradio odlično danas i držao stvari pod kontrolom. Mnoge momčadi probale su napasti u završnici, Mitchelton-Scott i Katusha-Alpecin ponajprije. Povukli smo prave poteze i napali na Eraul usponu, a sa mnom je bio Carlos kojem skidam kapu na današnjoj odličnoj vožnji. Bila je ovo prava borba.“

Valverde neće braniti titulu na ovogodišnjem izdanju Vuelta al Pais Vaco koja se vozi od 2. do 7. travnja budući da će Mikel Landa i Nairo Quintana predvoditi Movistar, a 37-godišnjak ide na jednodnevnu trku Klasika Primavera. To će ujedno biti posljednja utrka uoči Ardenskih klasika na kojima će Valverde loviti petu pobjedu na La Fleche Wallone, svoj četvrti Liege-Bastogne-Liege i prestižnu Amstel Gold Race.

„Presretan sam zbog pobjede i zabave koju smo pružili gledateljima. Posebno me je iznenadila dobra forma koju uspijevam održati već dulje vrijeme. Još uvijek ne mogu vjerovati kako stvari teku glatko nakon teške ozljede koljena, ne mogu se dovoljno zahvaliti svim doktorima i fizioterapeutima koji su mi pomogli tijekom procesa oporavka,“ zaključio je Španjolac.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More