Ove godine četiri World Tour ekipe na Tour of Croatia

Četvrtu godinu zaredom Hrvatska će biti domaćinom velike jednotjedne biciklističke utrke Tour of Croatia 2018, koja će u šest etapa od 17. do 22. travnja proći više od 1000 kilometara.

 Bicikliste čeka najzahtjevnija ruta dosad, na kojoj će prolaziti Velebitom, penjati se na vrh Sv. Jure na Biokovu i uspinjati se na Učku s istarske i kvarnerske strane. 

Prošle godine televizijska slika s utrke dosegnula je dvije milijarde ljudi. Direktor utrke Vladimir Miholjević za ovu godinu najavljuje još spektakularniju sliku: Utrka rutom prolazi kroz mnogobrojne parkove prirode i nacionalne parkove i ponosni smo što ćemo te hrvatske dragulje prezentirati natjecateljima i cijelom svijetu.

Krećemo iz Osijeka, treći dan smo već na Biokovu, pa idemo u Istru i Zagreb. Puno ljudi iz turizma se divi koliko je naša država lijepa, najavio je Miholjević, koji je istaknuo kako je prošle godine televizijska slika s utrke dosegla dvije milijarde ljudi.

Imamo ove godine četiri World Tour ekipe. Astana i Trek dolaze s ekipama za Giro, tu je Dimension-Data, te Bahrain-Merida. Imamo ukupno 21 ekipu, kaže Miholjević o jakoj konkurenciji ove godine.

Prijenose svih etapa moći ćete pratiti u popodnevnim satima na Drugom programu HRT.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More