Velike carinske obveze na e-bicikle iz Kine

LEVA-EU je objavila da većina zemalja članica "Odbora za instrumente trgovinske zaštite" uz potporu Europske komisije, izglasala je da se uvedu carine do 73,9% na e-bicikle uvezene iz Kine.

Odluka je to koja je donesena tijekom sastanka u Briselu.

Annick Roetynck, voditeljica LEVA-EU, odgovorila je na odluku: „Još nismo dobili detaljne informacije o rezultatima, ali je vrlo tužno što je većina država članica glasala za carinske namete. Ova odluka za Europske "proizvođače" nema nikakvih štetnih posljedica. No, bliži pogled na tržište pokazuje da mnogi proizvođači, uvoze komponente iz Kine u velikim količinama, i da posluju uspješno.
 


Ovi carinski nameti nisu ništa drugo nego protekcionizam i ozbiljno će oštetiti 150 europskih malih i srednjih poduzeća i kazniti milijune europskih građana. Prošlog tjedna, u dva različita pisma Komisiji, 60 malih i srednjih poduzeća uvoznika, uz potporu 27 drugih europskih tvrtki u tom poslu, kao i četiri zastupnika iz različitih političkih stranaka pozvali su povjerenika Malmströma da preispita odluku, tvrdeći kako je ona donesena protiv interesa Unije".

Roetynck je izjavio da će se, nakon što Komisija objavi Uredbe, LEVA savjetovati s EU uvoznicima o sljedećim koracima. Prema njezinim riječima, potencijalne mjere otvorit će vrata za crna poslovanja, što bi još više oštetilo europski e-Bike posao.

Brojne udruge su lobirala protiv predloženih carinskim nameta, a otkako je to pitanje izglasano prošle godine, sada što preostaje jeste da se sačeka službena objava Regulatorne Komisije.
 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More