VIDEO: Pas izazivao pad na 2. etapi utrke Vuelta a San Juan

Nakon što je 1. etape "Vuelta a San Juan" pokvarena masovnim padom kojeg je prouzrokovao nesmotreni gledatelj, na drugoj etapi smo imali ponovo sličnu situaciju, no vogo puta pad je izavao pas.

Do incidenta je došlo na 148km etape koja je vecinom bila ravna, a koja je startala i završavala u Pocitu. Etapu je na kraju dana osvojio Fernando Gaviria (UAE Team Emirates). Dok je grupa u bijegu jurila prema cilju, sa 1:14minuta prednosti, crni pas istrčao je pred njih i nastao je kaos.

 


Trojica vozača iz bijega – Leandro Velardez (Agrupacion Virgen de Fatima-Saddledrunk), Christofer Jurado (Panama) i Iker Ballarin (Fundación-Orbea) – uspjeli su izbjeći sudar sa psom. Robinson Ruiz (Peru) nije bio toliko sretan, zakačio je psa, a zatim kliznuo pokušavajući izbjeći sudar s Ballarinom.

Odmah iza Peruanca, Velardezov timski kolega, vođa sprintera Daniel Juarez, nije uspio izbjeći kolegu i preletio je preko upravljača. Ostatak grupe, uključujući Robina Carpentera (Rally Cycling), bio je prisiljen zaustaviti se.
 


U međuvremenu, psa koji je, kako se navodi, nepovrijeđen, mogli smo vidjeti kako bježi s mjesta nesreće.

Svi su se vozači bez problema kasnije pridružili utrci, iako je Ruiz izgubio grupu u bijegu nakon što se vratio u peloton. Gaviria je odnio svoju prvu pobjedu u sezoni, lansirajući svoj sprint iz lošeg položaja i pobijedivši Nicolasa Javiera Naranjoa (Agrupacion Virgen de Fatima-Saddledrunk) i Marca Benfatta (Bardiani-CSF-Faizane).

Kolumbijac vodi utrku ispred pobjednika 1. etape Rudya Barbiera (Izrael Start-up Nation), a utrka se nastavlja danas s 3.etapom, Kronometar u dužini od 15.2km iz Ulluma do Punta Negre.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More