Video: Tadej Pogačar na spisku za Vuelta Espana 2019.

UAE Team Emirates je putem video klipa (kliknite na naslov da biste ga gledali) objavio video u kojem predstavlja osam vozača koji će formirati ekipu "UAE Team Emirates" na utrci Vuelta España 2019.

Treći i posljednji Grand Tour u ovoj sezoni započet će u subotu, 24. kolovoza/augusta iz mjesta Salinas de Torrevieja sa timskim kornometrom, a završit će u Madridu 15. rujna/septembra.
 


Menadžer ekipe Joxean Matxin (Esp), uz podršku Andreja Hauptmana (Slo), Bruna Vicina (Ita) i Paola Tiralongoa (Ita), vodit će sljedeće vozače:

Tadej Pogačar (Slo)
– Fabio Aru (Ita)
– Valerio Conti (Ita)
– Fernando Gaviria (Col)
– Sergio Henao (Col)
– Marco Marcato (Ita)
– Sebastian Molano (Col)
– Oliviero Troia (Ita)

Tadej Pogačar je komentirao: "Izuzetno sam uzbuđen što mogu sudjelovati na mom prvom Grand Touru, jedva čekam da čujem start timskog kronometra i započnem ovaj novi izazov.

Bit ću u Španjolskoj s ciljem da naučim što više, shvatim kako se na najbolji mogući način kretati u grupi na tako važnoj utrci i kako to biti što učinkovitiji tijekom tri tjedna. To je jedini način na koji mogu započeti graditi nešto dobro u narednih nekoliko godina".

Ovo su bile riječi Fabija Arua: "Kao i uvijek, Vuelta Espana predstavlja važan i poticajan izazov, kako u pogledu rute, tako i u pogledu kvalitete startne liste.
Uzbuđen sam i spreman za utrku, pogotovo nakon operacije koju sam imao prije četiri mjeseca.
Cilj je natjecati se na visokoj razini, ali i biti dosljedan
“.

Menadžer ekipe Joxean Matxin sažeo je izglede tima Emirates: "Na Vuelti ćemo moći računati na vrlo jak tim, koji nam pruža mnogo mogućnosti ovisno o načinu na koji se utrka bude odvijala.

Morat ćemo ciljati na sprinterske etape s Fernandom Gavirijom za kojeg znamo da tamo može napraviti dobar posao. Za opću klasifikaciju tu će bit Fabio Aru, čije se stanje puno popravilo i pristupa  Vuelti s velikom koncentracijom i odlučnošću. Izbor je postavljen i na to da će talentirani Tadej Pogačar debitirati nakon što je ove godine dokazao da nije samo kandidat za budućnost, već i za sadašnjost. Uz Conti, Henao, Marcato, Molano i Troia, vjerujemo da imamo cjelovit i uravnotežen tim koji može pružiti potrebnu podršku za postizanje naših ciljeva".

 

[iframe allowfullscreen=”” frameborder=”0″ src=”https://www.youtube.com/embed/B9BofRypGP4″ ]

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More