Vintage “Scrambler S” e-bicikl koji doseže brzinu do 65km/h

Električni bicikl od tvrtke "Vintage", pod imenom Scrambler S izgleda poput motora kojeg je Steve McQueen vozio u filmu "Veliki Bijeg" iz 1963 godine. Ovaj dvotočkaš bi  zapravo mogao e-bicikle uvesti u novu dimenziju atrakcije.

E-bicikli trenutno bilježe svoj rast prodaje i imaju jako velik broj prodajnih mjesta, a interes kod biciklista ne jenjava jer nude određene pogodnosti za razliku od tradicionalnih bicikla. Oni olakšavaju vožnju uzbrdo, odlazak na posao i općenito se izjednačavaju s motornim vozilima plus prednost očuvanja okoliša.

No, stil nikad nije bio jaka točka kod e-bicikla. Do sada. Vintage Electric (VE) ovog tjedna predstavio je svoj najnoviji i najbrži e-bicikl.

Scrambler S ima motor koji može dostaviti snagu od 3000 W, s najvećom brzinom od 60 km/h i sve to na biciklu! A ako se pitate, odgovor je Ne, to nije legalna brzina za e-bicikle. Svoju vožnju ili utrke na "Race modu" dozvoljene su samo na privatnoj imovini.
 


S svojim žutim svjetlima, mat crnim završetkom i baterijom s kojom gotovo izgleda kao pravi motor, bit će vam oprošteno ako pomislite da je to klasični motocikl. A VE priznaje da je Scrambler S "inspiriran iz razdoblja kada je Steve McQueen skakao preko ograde kako bi pobjegao iz zatvora".
 


No, bicikl nema onaj oštri zvuk motora i ispušne cijevi. Litijska baterija od 1.123 W po satu radi bez buke i ima dva načina rada: Race i Street. U modu "Street" bicikl može voziti do 120km s jednim punjenjem, pri brzini od 32km/h.
 


Ali kada se prebacite na "Race" način probudi se zvijer u motoru – no vožnja je dozvoljena samo na privatnoj imovini! Scrambler na ovom načinu može voziti brzinom od 60 km/h i dosegnuti do 65km sa jednim punjenjem baterije. Osim toga, VE je dodavala regenerativne hidrauličke disk kočnice kako bi održale što veću količinu snage u bateriji.

Sam po sebi, pogonski sklop se sastoji od jedno-brzinskog postava – 39T naprijed i 16T sa stražnjoj strani bicikla. No, kao i mnogi današnji e-bicikli koji pomažu pedaliranje, vozači mogu prilagoditi razinu poticanja. Regulator s pet stupnjeva prijenosa smješten je na upravljaču kako bi prikazao brzinu i upravljao izlaznom snagom motora.
 


Sa svojim dizajnom i snagom, Scrambler S je e-bicikl sasvim druge klase, što znači da snjim nećete biti u mogućnosti juriti na nekim brdskim stazama ili u MTB parkovima.

No, s Schwalbe zamagljuju gume i prednjom vilicom, ovaj bicikl se definitivno može boriti sa šljunkom i makadamskim vožnjama. Kada je parkiran, punjenje baterije na Scrambler S traje do 4.5 sata.
 


Sva ta moć i stil dolaze s većom tizičkom težinom, kao i povećanim financijskim troškovima. Ovaj bicikl teži nevjerojatnih 39 kilograma i košta oko 6.000€. Sa ovim novcem možete dobiti i pravi motocikl. Ali, ako tražite nešto tiše i malo manje agresivno što će i dalje privlačiti pozornost i okrenuti glavu, Vintage Electric bi mogao biti pravi bicikl za vas.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More