Kongres Balkanske Biciklističke unije

Pomoćnik ministra za sport Republike Srpske Dragan Јaćimović rekao je danas da je Kongres balkanske biciklističke unije jedan od najvećih događaja ove godine u Banjaluci i Republici Srpskoj.

"Ovo je veliki događaj ne samo za grad sporta Banjaluku, Republiku Srpsku, već i za turizam koji moramo da iskoristimo", rekao je Aćimović, poželivši dobrodošlicu u Banjaluku predstavnicima biciklističkih saveza, te ističući da će resorno ministarstvo pružiti veliku podršku ovom sportu.

On je dodao da je biciklistička trka Begrad-Banjaluka manifestacija od posebnog značaja za grad Banjaluku i Republiku Srpsku.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je za Banjaluku važan svaki od sportskih događaja, uključujući i održavanje ovog kongresa.

"Pored jubileja samog Biciklističkog kluba, ove godine biciklistička trka Banjaluka-Beograd dobija najvišu kategoriju, odnosno napreduje u rangu i to će biti jedan od velikih događaja i Banjaluka je grad sporta 2018. godine", istakao je Radojičić.

Gradonačelnik je rekao da će grad Banjaluka ove godine obezbjediti proširenje sportskih aktivnosti za škole i na taj način nastojati podstaći bazu iz koje će ići takmičari prema drugim klubovima.

Potpredsjednik Balkanske biciklističke unije Vladimir Kuvalja rekao je da je u pogledu biciklizma Banjaluka danas ne samo centar Balkana, već i centar svijeta, jer ovom događaju prisustvuju i predstavnici Svjetske federacije.

"Balkanska biciklistička unija koja nosi 12 glasova je najinteresantnija za predstojeće izbore za prvog čovjeka Evropske biciklističke federacije, koji su zakazani za mart ove godine", istakao je Kuvalja.

Kongresu prisustvuju predstavnici Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, grada Banjaluka, predsjednik Svjetske federacije Renato di Roko, predsjednik Evropske biciklističke federacije Roko Kataneo, te predstavnici biciklističkih saveza iz zemalja regiona.

Izvor: Danijel Glišić

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More