Volta a Catalunya: Schachmannu šesta etapa

Maximilian Schachmann (QuickStep Floors) stigao je do pobjede na, zbog snijega skraćenoj, šestoj etapi utrke Volta a Catalunya. 24-godišnji Nijemac u sprintu je bio brži od kolege iz bijega Diega Rubia (Burgos BH), dok je Sam Bennett (Bora Hansgrohe) predvodio glavnu grupu i zauzeo 3. mjesto.

Alejandro Valverde (Movistar) završio je etapu unutar glavne grupe i zadržao vodstvo u generalnom poretku uoči sutrašnje posljednje 7. etape.

Dvojac je u bijeg otišao već u ranoj fazi etape i izgradio prednost od 4 minute. Današnja etapa je skraćena sa 194 na 117 kilometara zbog velikog snijega, međutim peloton je cijelo vrijeme pratili jaka kiša i snažan vjetar. U samoj završnici vjetar je promijenio smjer puhanja i pomogao bijegu da očuva prednost sve do linije cilja u Vielhi.

Peloton je kasno počeo loviti bjegunce, a na 27 kilometara do kraja bočni vjetar rasuo je glavnu grupu u dijelove te su Bahrain Merida, Mitchelton-Scott i Bora Hansgrohe radile većinu posla.

Schachmann i Rubio imali su vodstvo od dvije minute na 50 km do cilja, a na 15 km do kraj prednost je pala ispod minute. Peloton je bio srezan na svega 40 vozača te je nedostajalo snage i brzine da se sustigne dvojac.

Rubio je otvorio sprint, međutim lukavi Schachmann je čekao posljednjih 75 metara gdje je stisnuo gas do kraja i stigao do svoje prve World Tour pobjede u karijeri.

Rezultati 6. etape:

 1. Maximilian Schachmann, QuickStep Floors
 2. Diego Rubio Hernandez, Burgos BH
 3. Sam Bennett, Bora Hansgrohe
 4. Matej Mohorič, Bahrain Merida
 5. Roberto Ferrari, UAE Team Emirates
 6. Enrique Sanz Unzue, Euskadi Basque
 7. Egan Bernal, Team Sky
 8. Danilo Wyss, BMC Racing
 9. José Joaquin Rojas, Movistar
 10. Benoit Jarrier, Fortuneo-Samsic

Generalni poredak:

 1. Alejandro Valverde, Movistar
 2. Egan Bernal, Team Sky
 3. Nairo Quintana, Movistar
 4. Pierre Latour, Ag2r La Mondiale
 5. Simon Yates, Mitchelton-Scott
 6. Marc Soler, Movistar
 7. George Bennett, LottoNL-Jumbo
 8. Hugh Carthy, EF Drapac Cannondale
 9. Daniel Martinez, EF Drapac Cannondale
 10. Jesper Hansen, Astana Pro Team

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More