Vuelta: Valverdeu druga etapa

Marca
Marca

Na etapi koja je na papiru izgledala kao ravničarska, Vuelta je priredila dovoljno uzbuđenja da ozbiljno protrese generalni poredak. Pobjedu je odnio sjajni veteran Alejandro Valverde (Movistar) ispred Michala Kwiatkowskog (Team Sky), dok je treći bio Laurens De Plus (QuickStep Floors).

„Presretan sam! Na Touru nisam uspio napraviti ono što sam htio, a sad sam uhvatio formu kojoj sam se nadao. Prošlo je dosta vremena od moje posljednje pobjede na Vuelti i htio sam doći do trijumfa na ovogodišnjem izdanju, tako da sam zbilja jako sretan.“

Team Sky je u završnici izašao na čelo i zadao jak ritam kojim su uspjeli udaljiti dotadašnjeg lidera Rohana Dennisa (BMC) i osigurati crvenu majicu za Kwiatkowskog. Drugi u generalnom poretku je Valverde s 14 sekundi zaostatka, dok je treći Sunwebov Wilco Kelderman s 25 sekundi zaostatka.

Movistar im se također priključio na čelu, a budući da se svjetski prvak Peter Sagan mučio u posljednjim kilometrima, njegova Bora Hansgrohe i ostali sprinterski timovi su se povukli na začelje.

Peloton se zbog jakog ritma dosta razvukao, a na 16 km do cilja glavna grupa je pukla na 2 dijela. U Drugoj grupi našli su se Dennis i njegov suvozač Richie Porte, jedan od favorita za trijumf u generalnom poretku.

Na 8 km do kraja druga grupa je već imala zaostatak od 4 minute za vodećima, a na posljednjem usponu dana Alto de Guadalhorce (7.1 km 2.8%) Vincenzo Nibali više nije mogao pratiti glavnu grupu. U završna 3 km otpao je i njegov suvozač Gorka Izagirre.

De Plus je napao u posljednjem kilometru, ali nije mogao ništa protiv eksplozivnog Valverdea koji je zasluženo stigao do pobjede.

„De Plus je išao dosta brzo. Na otprilike 550-600 metara do kraja sam krenuo i pustio Kwiatkowskog da ide ispred mene, a u posljednjem zavoju dodao sam gas do kraja i pretekao ga. Na kraju ispunio sam svoj cilj – osvajanje etape, a u nastavku utrke ćemo vidjeti kako će se stvari odvijati.“

Rezultati 2. etape:

 1. Alejandro Valverde, Movistar
 2. Michal Kwiatkowski, Team Sky
 3. Laurens De Plus, QuickStep Floors
 4. Wilco Kelderman, Team Sunweb
 5. George Bennett, Lotto NL-Jumbo
 6. Tony Gallopin, Ag2r La Mondiale
 7. Emanuel Buchmann, Bora Hansgrohe
 8. Rigoberto Uran, EF Drapac Cannondale
 9. Nairo Quintana, Movistar
 10. Thibaut Pinot, Groupama FDJ

Generalni poredak:

 1. Michal Kwiatkowski, Team Sky
 2. Alejandro Valverde, Movistar
 3. Wilco Kelderman, Team Sunweb
 4. Laurens De Plus, QuickStep Floors
 5. Ion Izagirre, Bahrain Merida
 6. Fabio Felline, Trek-Segafredo
 7. Emanuel Buchmann, Bora Hansgrohe
 8. Tony Gallopin, Ag2r La Mondiale
 9. Nairo Quintana, Movistar
 10. Bauke Mollema, Trek-Segafredo

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More