Wellens pobjednik klasika Brabantse Pijl

Tim Wellens (Lotto Soudal) fantastičnom vožnjom stigao je do trijumfa na prvom Ardenskom klasiku De Brabantse Pijl-La Fleche Brabanconne.

Belgijac je napao na 7.5 kilometara do kraja i izdržao jaku potjeru glavne grupe i solo prošao linijom cilja. Drugo mjesto zauzeo je prošlogodišnji pobjednik Sonny Colbrelli (Bahrain Merida), a Tiesj Benoot pobrinuo se da Lotto Soudal na postolju ima dva vozača.

Tijekom prolaska linijom cilja Wellens je usmjerio prst prema nebu u znak sjećanja na Michaela Goolaertsa, koji je tragično izgubio život na nedjeljnom Paris – Roubaixu. Također, na samom startu utrke upriličena je minuta šutnje, a na startnoj liniji bila i Michaelova momčad Veranda's Willems-Crelan.

Lotto Soudal bio je najaktivnija momčad u drugom dijelu utrke, a unutar posljednjih 80 kilometara oživili su utrku. Prvo je veteran Maxime Monfort podigao tempo kako bi se sustigli bjegunci, a potom se Tosh Van der Sande udružio s Jackom Haigom (Mitchelton-Scott) i krenuo u napad.

Dvojac je vodio utrku sve do posljednjih 12 kilometara kada je Jelle Vanendert držao čelo pelotona. Vanendert je uvelike zaslužan za Wellensov napad. Bahrain Merida pokušala je uloviti pobjednika Rute del Sol, međutim 26-godišnjak je bio nezaustavljiv i napravio prednost od 20 sekundi.

„Na Ardenskim klasicima imate 4 šanse, danas smo imali prvu i presretan sam zbog pobjede. Utrka nije na istom nivou kao preostale tri, ali to je trka u Belgiji, vrlo je važna za naš tim. Nikad nije lako pobjediti te sam presretan zbog rezultata“, rekao je Wellens.

„Ova pobjeda je za Michaela. Nisam htio slaviti, svi mislimo na njega. Nisam ga poznavao osobno, ali ovo je jako jako tužan događaj koji nas je zatekao.“

Rezultati:

  1. Tim Wellens, Lotto Soudal
  2. Sonny Colbrelli, Bahrain Merida
  3. Tiesj Benoot, Lotto Soudal
  4. Pieter Serry, QuickStep Floors
  5. Jan Tratnik, CCC Sprandi Polkowice
  6. Andrea Pasqualon, Wanty-Groupe Gobert
  7. Dylan Teuns, BMC Racing
  8. Huub Duijn, Veranda's Willems Crelan
  9. Thomas Sprengers, Sport Vlaanderen-Baloise 
  10. Daryl Impey, Mitchelton-Scott

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More