Peter Sagan potpisao za Specialized Factory Racing za 2024. godinu.

Foto: OLI SCARFF/AFP preko Getty Images)

Povratak Petera Sagana u brdski biciklizam bio je jedna od velikih atrakcija Svjetskog prvenstva u XCO disciplini. Slovački biciklist završava svoju posljednju sezonu u cestovnom biciklizmu s timom Total Energies, a već je potvrdio kako će 2024. godina biti posvećena brdskom biciklizmu s ciljem kvalificiranja za Olimpijske igre u Parizu. Ono što do sada nije bilo poznato jest za koju ekipu će voziti.

Peter Sagan potvrdio je da će se natjecati za tim Specialized Factory Racing u 2024. godini.

Trostruki Svjetski prvak u cestovnom biciklizmu istinska je legenda biciklizma i obilježio je svoju eru svojom harizmom i načinom kako se povezuje s javnošću. Sagan je uzdrmao mnoge stereotipe konvencionalnog cestovnog biciklizma, a to je djelomično postigao jer mu je sportska karijera započela u brdskom biciklizmu. Bio je juniorski Svjetski prvak 2008. godine, i tijekom svih ovih godina uvijek je otkrivao da je to bilo mjesto gdje se najviše zabavljao.

Sada završava svoje vrijeme kao profesionalni cestovni biciklist i posvetit će najmanje jednu godinu brdskom biciklizmu. Još nije otkrio svoj kalendar, ali ako želi osigurati kvalifikaciju za Olimpijske igre 2024. u Parizu, trebali bismo ga vidjeti na većini utrka Svjetskog kupa od sada do sljedećeg ljeta.

Peter Sagan Specialized Factory Racing

Njegova cijela sportska karijera direktno je povezana s brendom Specialized, i govorilo se da je upravo taj brend isplaćivao velik dio njegove plaće, čak i kada je bio najplaćeniji biciklist na svijetu. Stoga smo mogli pretpostaviti kako će se i sljedeće sezone natjecati u bojama Specialized Factory Racing tima.

Sada je stigla i potvrda, u izjavama za Cyclingnews, Peter Sagan potvrdio da će nositi boje tima Specialized Factory Racing u 2024. godini, što moramo kazati kako je važan potpis jer, bez obzira na njegove rezultate – Sagan je završio na 63. mjestu na posljednjem Svjetskom prvenstvu – ali i dalje izaziva ogromna očekivanja gdje god se pojavi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More