Zajedno imaju 177 godina i sezonski prelaze 1.600 km

Uživati u životu i biti zdrav nakon 90. godine postignuće je samo po sebi, ali Betty Cox koja sada ima 91 godinu nije se htjela zaustaviti.

Zajedno sa suprugom Grahamom, koji ima 86 godina, kupila je tandemski bicikl, pa još uvijek mogu uživati ​​u životnoj strasti. Njihova strast i u ovim poznim godinama ostao je biciklizam.  I nakon samo jedne sezone vožnje istim, uspjeli su odvoziti nevjerojatnih 1.600 km.

 

"Uvijek smo voljeli biciklizam", rekla je gđa Cox. „Čitav život smo strastveni biciklisti Moj muž je u biciklizmu od svoje desete godine. Počeli smo na tandemu ubrzo nakon što smo se upoznali i voljeli to od tada. Godine 1949. putovali smo iz našeg doma u Cornwall i natrag u samo tjedan dana. Također smo stigli u Škotsku za nekoliko dana. Jednostavno to volimo. "

 

Ovo postignuće je još impresivnije s obzirom da par nije ni pokušao doći do oznake od 1.600 km. To se jednostavno dogodilo.

 

"Pogledali smo naš uređaj koji bilježi našu svakodnevnu udaljenost i vidjeli da smo u sezoni dosegli brojku od 1.600 km. Bili smo iznenađeni. Nikad nismo razmišljali o tome koliko kilometara prelazimo. Pretpostavljam, mnogi ljudi ne uspijevaju dosegnuti taj iznos u naše doba. "

 

Betty i Graham voze u tandemu približno četiri puta tjedno, a tijekom godina kružili su po cijelom svijetu. Sjeverni Wales, Irska, Norveška. I vjeruju da je to tajna njihovog zdravog života.

 

"Redovita tjelovježba, kao i mi u tandemu, ključ je dugog i sretnog života", rekao je gospodin Cox.

 

"Nikad nismo bili oni koji su cijeli dan bili u kući. Uvijek smo našli biciklizam zabavom i opuštanjem. " Dodali su.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More