Završena prva etapa utrke Istarsko Proljeće

Danas se vozila prva etapa utrke "Istarsko Proljeće" od Poreča do Labina, u dužini od 161 kilometar, a utrka je završila dobro za Dance Kasperja Asgreena i Mikkela Frolich Honoreja (oba Team Virtu Cycling) i Norvežanina Kristerja Hagna (Team Coop).

Već na početku utrke, skupina od pet vozača napravila je bijeg. U grupi su bili slovenski vozači Gregor Matija Černe (KK Bled) i Žiga Horvat (tim Adria Mobil). Prvo brdski cilj pripao je Horvatu, a grupa u bijegu je sve više povećavala svoju prednost. Kasnije, vodeća skupina se podijelila na dva grupe, a Horvat i Tom Wirtgen (AGO-Aqua Service) ostaju na čelu. Glavna grupa je ubrzavala tempo i počela loviti bjegunce koji su uhvaćeni prije cilja, a danski biciklista Asgreen, koji je imao snažnu podršku klubskih kolega, došao je do pobjede.
 


Najbolji Slovenski vozač na utrci bio je Matej Mugerli (My Bike Stevens) koji je sa 2 sekunde zaostatka zauzeo 4.mjesto, dok je Josip Rumac (BK Meridiana Kamen) slovio za najboljeg Hrvata sa 4 sekunde zaostatka za pobjednikom i odličnim 6. mjestom.

Žiga Horvat je imao za reći: "Danas smo na rasporedu imali etapu dugu 160 km, koja je većinom bila ravničarska s posljednjim usponom do Labina. Pet biciklista pobjeglo je odmah nakon starta, imali smo dobar tempo, imali smo gotovo pet minuta prednosti usred etape. Na etapi smo imali brdski i leteći sprint, a ja sam oba osvojio. Na oko 40 km do kraja, neki biciklisti počeli su gubiti energiju, a potom je Wirtgen napao, ali mogao sam to pratiti. Vozili smo cijelo vrijeme na maksimumu i imali smo pred Labinom 40 sekundi prednosti. Tamo sam ga napao i pobjegao. Nažalost, to nije bilo dovoljno za etapnu pobjedu, jer me grupa uhvatila tri kilometra prije cilja".

 

Foto: BK Meridiana Kamen Pazin
Foto podium: Mario Stiehl
Izvor: Prijavim.se
 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More