25 najboljih biciklističkih savjeta

Tražimo od vas da u komentarima napišete neke od najboljih biciklističkih savjeta koji se dobili, a mi ćemo sa vama da podjelimo nekoliko savjeta koji vam mogu poslužiti u biciklističkom svijetu.

Uvijek se možete osloniti na iskusnije kolege bicikliste kako bi vam pružili dobar savjet. Uzmite bilo koju skupinu vozača i možemo jamčiti da će prije ili kasnije netko reći da pojedine stvari radite pogrešno.

Kako možete prepoznati dobar savjet od lošeg? To je trik pitanje. Ono što može odgovarati jednima, može biti potpuno pogrešno za druge.

Nedavno je magazine Cycling Weekly proveo anketu gdje je svoje čitatelje pitao za biciklističke savjete, a najboljih 25 odgovora prenosimo  vama. No, kao što smo na početku rekli, vjerujemo da i vi imate dobar savjet za podjeliti sa svojim kolegama, stoga, podjelite ga sada ovdje i svima.

– U zavojima uvijek gledajte u pravcu kojem želite da idete i bicikl će pratiti. Savjet koji sam dobio od susjeda nakon pada i slomljene ključne kosti na opasnom spustu.
Luke Alexander-Dent

– Vozite svoju utrku. Nemojte se natjecati protiv bilo koga osim samog sebe. Savjet koji sam dobio od svog starog prijatelja.
Justin McCrann

– Kada je kolega – iskusan biciklist – čuo da sam se ozbiljno počeo interesirati za cestovni biciklizam, rekao mi je: "Ostani vertikalan i zabavljaj se", od tada samo to i radim.
Mark Lassler


Pokušajte ostati uspravno

– Pokušaj da ne padneš – moja mama, 1975.
Simon Steele

– Ne držite previsok ritam uzbrdo. Član kluba me vidio da vrtim kao lud i ostajem bez daha, kad mi je savjetovao da prebacim na višu brzinu i odjednom sam mogao disati!
Thurstan Johnston

– Na vožnjama od 6 popodne do 9 navečer bio sam poprilično lijen u pedaliranju. Kada mi je bike fitter rekao: zamisli da pseći nered pokušavaš skinuti sa svoje cipele kako bi poboljšao svoje brzinu okretaja. To je radilo za mene.
Steven Fortey

– Geraint Thomas došao je Cardiff Flyers (njegov prvi školski klub) gdje je imao susret i razgovor s mladima, uključujući i moju kćer. Pitali su ga u koliko utrka je pobijedio. On je odgovorio da ne zna, ali zna da ih je izgubio mnogo, mnogo više nego što ih je osvojio. Mislio sam kako je to bio sjajan odgovor, kojim je izbjegao davanje brojke djeci koju su mogli (negativno) uspoređivati na vlastitim evidencijama.
Gideon Brough


Geraint Thomas: dobar savjet

– Koncentriraj se, budi savjesan, treniraj, dobro jedi i pobijedi ih Tigre. Beryl Burton nakon što sam bio totalno utučen poslije 25 krugova na kronometra.
Alan Jones

– Na moj strah od vožnje na cesti/poslije pada trener mi je rekao … Postoje dvije vrste vozača: oni koji su bili dolje i oni koji idu prema dolje. Učenje da prihvatim neizbježnost zapravo me napravilo boljim vozačem.
Julija McGraw

– Dobar prijatelj David Thorley koji je vozio kao semi-pro u svojim tinejdžerskim godinama, dao mi je savjet: "Pedaliraj jako i mjenjaj brzinu samo ukoliko ti noge uspore!" To mi je u glavi i dan danas na utrkama.
Daniel Bates

– Na usponima, kada noge počmu da gore, kažem sebi "Začepite noge, ja vama govorim što da radite!". Izvorno, to je rekao Jens Voigt. Moja osmogodišnja kći, rekla je ovo naglas na 12 posto uspona jučer i zavolio sam odlučnost ovog citata kada idete prema vrhu.
David Moran

– "Sve što trebaš je biti ispred grupe da bi pobjedio na utrci, momče", Keith Boardman (Chrisov tata)
Barry Jones

– "Nemojte voziti u japankama" – od mene.
Matt Limacher


Nikada ne vozite u japankama.

– Willy Thompson me savjetovao o tome koliko hrane da ponesem na North East Divisional cestovnu utrku prije nekoliko godina, 110 milja vožnje po brutalnim brdima. On je rekao: "Ne čini ono što sam učinio jednom prije 24 godine, sine. Uzeo sam cijelo pečeno pile, ali je skakalo gore – dolje pa sam ga morao pojesti nakon šest kilometara ". Legenda.
George Stainsby

– "Najmanji broj bicikala koji osoba treba posjedovati je tri, no točan broj je N + 1, gdje je N broj bicikala trenutačno u vlasništvu. Ova jednadžba također može biti ponovno napisana kao S-1, gdje je S broj bicikala u vlasništvu koji bi mogli rezultirati odvajanjem od svog partnera. "Jedna stara, ali prava poslastica.
Jonny Harvey

– Gdje god da putujete bilo poslovno ili zbog užitka, uzmite bicikl i krenite vožnju.
Colin Sherrard

– Ne križajte svoj lanac – koristite velike i male kolutove kako bi spasili svoje noge i vašu grupaciju.
Mark Sherrard

– Ako vas noge bole onda ste u previsokoj brzini. Ako vas u prsima boli onda ste u preniskom stupnju prijenosa. Ako vas oboje boli, onda ste u pravoj brzini.
Mark Dodds


Uzmite svoj bicikl, gdje god da idete – i uživjate

– Ako ne možete voziti brzo, vozite dugo.
Darryl Collins

– Radite da bi jeli, jedite da živite, živite da biciklirate, biciklirajte na posao – biciklistički moto.
Michael Butchko

– Kupite pristojnu odjeću za sve vremenske uvjete, tako da možete uživati u vašem biciklu još više.
Rob Blackler

– Ako ste žedni, znači da je prekasno … održavajte hidrataciju.                    
Jonathan Pugh

– Možete se odmoriti na vrhu … ne prije.                                        
Mike Grice

– Uživajte, inače gubite vrijeme.                                                     
Paul Murphy

– Primite svaki savjet s rezervacijom jer svi smo različiti.
Nick Manning

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More