2IslandOn2Wheels: Najbrži Sabina Rzepka i Milo Pilski

Foto: Duja2 photography
Foto: Duja2 photography

Proteklog vikenda, Trogir je u suradnji sa BK Kairos još jednom održao vrhunsku XCM utrku – 2IslandOn2Wheels. Start iz stare trogirske stare gradske jezgre, prelijep ambijent i gužva poznatih lica na startu ono je što ovu utrku čini tako posebnom.

Sunčan dan i oko 140 natjecatelja na startu obilježilo je ovogodišnje izdanje utrke, koja se kao i do sada vozila na dva otoka sa dva kotača, iz čega i proizlazi samo ime utrke – 2IslandOn2Wheels. Natjecatelji su imali na raspolaganju dva maratona, prvi onaj duži sa 60km i 1400mnv, te onaj kraći od 30km i 720mnv, no odmah možemo reći da su oba bila vrlo dinamična i zahtjevna. Također, bitno je spomenuti da se utrka i ove godine bodovala za kup Hrvatske u maratonu.
 


Start ovogodišnjeg izdanja 2IslandOn2Wheels je sa gradske rive, odakle se u dužini jednog kilometra vozilo pod policijskom pratnjom, nakon čega kreće prava jurnjava prema vrhu Čiova koji je na mjestima i do 20%. Tek što ste se na surovim usponima počeli pitati "Zašto meni ovo treba", započinje prava avantura i najljepši dio staze, single track sa spustom kroz maslinik i šumu. Odmah nakon toga ide tehnički uspon, također single trackom sve do brzog dijela utrke koji vas vodi do "punte" Čiova. Ovo je samo dio staze utrke 2IslandOn2Wheels i zasigurno možemo reći da nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
 


Kao najbrži na kraju dana, sa prosječnom brzinom od 25.6 km/h bio je Milo Pilski (BK Vid Ročić) koji je utrku završio u vremenu 2:16:02h. Iza njega na drugom mjestu slijedi Kristijan Budimir (BK Kamen Pazin) sa zaostatkom od 3m15sek, dok je treće mjesto zauzeo Bruno Radotić (BK Puls) sa 8m30sek. iza pobjednika utrke. Odmah iza slijede Antony Bilić (Adrenalina Giant MTB Team) i Josip Toljan (BBK Orlov krug) na četvrtom i petom mjestu.
 


U kategoriji Veterani A koja je također vozila stazu velikog maratona najbrži vozač bio je Marko Fržop (Individual) sa vremenom 2:26:25h, a slijedi ga Tonko Juras (BBK Orlov krug) na drugom i Marko Znidarić (BK Mura Avntura) na trećem mjestu.
 


Od BiH vozača najbolji plasman je napravio Irvin Hušić (BK Faust Vrančić) koji je utrku završio na 14.mjestu sa vremenom 2:36:09h.
 


U ženskoj kategoriji kao najbrža u velikom maratonu proslavila se Sabina Rzepka (BK Primošten) koja je utrku završila sa vremenom 3:01:42h i prosječnom brzinom od 19.2 km/h. Slijede je Kristina Lukačević (BK Rotor) na drugom mjestu i Ema Filipović (BK Biker) na trećem mjestu. Tanja Barišić (BK Fortica) zauzela je četvrto mjesto.
 


Mali maraton bio je određen za kategorije Kadeti, Juniori, Veterani B, C i D, te Sport i Rekrativci kako muškarci, tako i žene. Kao što se i predviđalo najbrža je bila muška Veteran B kategorija i to na čelu sa Marin Pejdo (BBK Orlov Krug) koji je utrku završio u vremenu 1:18:59h, a slijede ga Jorgen Huybrechts (Individual) na drugom i Boris Basta (BBK T-Rex) na trećem mjestu.

U Kadetima kao zlatni slavio je Fabijan Pejić (BBK Pakoštane), a slijede ga Ante Klarić (BBK Orlov krug) na drugom i Paško Duilo (BK Krka – Skradin) na trećem mjestu.
 


U Juniorima najbrži je bio Luka Okmadžić (BK Makarska), sa slijede ga Toni Marić (BK Barkan)  i Marija Orlović (BK Aks) na drugom i trećem mjestu. U ženskim kategorijama Malog maratona kao najbrže bile su Juniorke Jana Filipović (BK Biker) sa vremenom 1:42:51h i Nikolina Samirić (BK Aks) na drugom mjestu sa vremenom 2:20:38h.

U Veteranima C slavio je Zoran Perić (BK Kairos) na prvom, dok su Joško Fržop (BBK Orlov krug) i Damir Senečić (BK Faust Vrančić) zauzeli drugom i treće mjesto. U najstarijoj kategoriji Veterani D kao zlatni slavio je Mataija Gršo (BK Crikvenica), na drugo mjesto popeo se Ćiro Gomojić (BK MTB Istra-Pazin) i Zvonimir Perkušić (BK Biker) na trećem mjestu.
 


U kategoriji Sport najbrži je bio Martin Legović (BK Novigrad) sa vremenom 2:40:53h, dok se Martin Mijaljević (BBK Orlov krug) popeo na drugo mjesto. Davor Krezić (BK Kairos) završio je na trećem mjestu.
 

 


U Rekreativnoj kategoriji najveće mjesto na postolju zauzeo je Teo Beus (Indiividual) sa vremenom 1:27:21h, slijede ga Antonio Vidović (Individual) na drugom i Johnnie Kazija (Individual) na trećem. U ženskoj Rekreativnoj kategoriji najbrža je bila Antea Kaleb (BK Metković) sa vremenom 2:08:38h, a slijede je Olga Atraszkiewicz (Individual) na drugom i Romina Marušić (BK Novigrad) na trećem mjestu.

Kompletne rezultate sa utrke 2IslandOn2Wheels možete pogledati na Štoperica.Live (link).

Fotografije sa utrke možete pogledati na Facebook stranici Duja2 photography (link).

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More