Novi rekord: 296 km/h na biciklu

© VeloNews
© VeloNews

Da, dobro ste pročitali! 45-godišnja Denise Mueller-Korenek postavila je novi rekord brzine na biciklu dostigavši nevjerojatnih 296 km/h na Bonneville Salt Flatsu.

Pod nazivom „Project Speed“ Mueller-Korenek, inače majka troje djece, je oborila rekord koji je 1995. postavio Fred Rompelberg, a on je iznosio 268 km/h. Naime, radi se o vožnji bicikla prilikom kojeg vozača na startu povuče motorno vozilo te se potom oslobodi.

„Bilo je ludo voziti se 296 km/h na biciklu, ali godine rada i odricanja napokon su se isplatile te sam postala najbrži čovjek na biciklu,“ rekla je nova rekorderka za medije.

Mueller-Korenek je za ovu prigodu koristila posebno dizajniran KHS bicikl sa 17-inčnim točkovima i suspenzijom kratkog hoda za suzbijanje vibracija. Okvir je izduženog oblika kako bi centar mase bio što niži, a bicikl također karakterizira i dvostruka pogonska osovina.

Video ovog epskog podviga možete pogledati u nastavku:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More