5 načina kako svoju djecu uvesti u svijet brdskog biciklizma

Previše ste zabrinuti mislima da ce vaše dijete pasti dok se vozite s njim. Donosimo vam nekoliko savjeta kako bi vožnja s klincima bila prije svega sigurna, te jako zabavna.

1.Znajte svoju rutu                                                                           

Počnite s poznatom stazom, i nemojte biti previše fokusirani na završetak zadane rute. Neka vaš jedini cilj bude vožnju za dijete učiniti sretnom, zabavnom i ispunjenom. Prvo odredite udaljenost. Neka mjerilo bude pola kilometra za svaku godinu (2,5 km za petogodišnje dijete) možete završiti za pola sata, ali uvijek možete naravno dodatno produžiti vožnju po vašoj procjeni.

2.Koliko teško?                                                                                          

Krenite lagano. Teška staza ce na dijete utjecati naporno i demoralizirajuće. Krenite s laganim i ravnim stazama, djeca ce sama sebi postavljati izazove, te tražiti da istražuju i teže staze. Dajte im vremena. Suhe staze i topli dani su idealno vrijeme za vožnju, ali tako i malo blata može biti zabavno za dijete.

3.Izbor bicikla                                                                                                   

Kao sto znamo veličina kotača ima svoju ulogu čak i na jednostavnim terenima.To bi moglo utjecati na vašu strpljvost, ali shvatite da su njihovi točkovi manji, i njihova bicikla čak u nekim slučajevima i teža od vašeg. Mjerilo za veličine dječijih bicikla: 2 godine+ 12in kotači, 3+ 14in, 4+16in, 5+20in, 7+ 24in, 8+ 26in.

4.Preuzmite težinu                                                                                                  

Ponesite hranu koju djeca vole, utoplite ih i obucite da im bude ugodno, zamijenite im zračnice, popravite bicikle. Osim vode u boci na njihovom biciklu, nemojte da ih ista opterećuje, te otežava.

5.Budite pozitivni                                                                                                    

Svi mi kao roditelji možemo biti preambiciozni prema svojoj djeci, tjerajući ih na trening, ističući njihove probleme, mane, ali to njima nije zabavno i dijete ce ubrzo zamrziti ovaj sport. Stoga budite susretljivi i stpljivi s njima. Dajte im nekoliko savjeta i uputa prije vožnje, ohrabrite ih, sve ostalo ce doći praksom, i ponavljanjem. Dijete ce vas svakom vožnjom pozitivno iznenaditi, i učiniti ponosnim roditeljem.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More