Astana dovela još jedno pojačanje

Kolumbijski biciklista Hernando Bohorquez potpisao je jednogodišnji ugovor s Astana Pro Teamom te će se 1. siječnja službeno priključiti momčadi.

„Zahvalan sam Astana Pro Teamu na ukazanoj prilici. Presretan sam i jako motiviran što postajem dio ovako velikog projekta. Spreman sam pružiti ekipi svu svoju podršku kako bi ostvarili zajedničke ciljeve. Nadam se da će nadolazeća sezona biti biti uspješna za cijelu momčad,“ rekao je Bohorquez.

26-godišnji Kolumbijac je po karakteristikama penjač s vrlo dobrim kronometarskim sposobnostima. Tijekom 2018. nastupao je za kontinentalnu ekipu Manzana Postobon gdje je zabilježio odlične rezultate od kojih posebno treba istaknuti drugo mjesto u generalnom poretku na Tour of Gunaghai Lake.

Bohorquez je imao dobar početak svoje profesionalne karijere osvojivši solidno sedmo mjesto na U23 Svjetskom prvenstvu 2012 i 2014 godine, dok je na U23 prvenstvu Pan Amerike zauzeo treće mjesto. 2015. osvojio je brončanu medalju na državnom prvenstvu u kronometru, a 2017. je odvezao svoju prvu Grand Tour utrku – Vueltu. Pored navedenih rezultata Hernando je osvojio i nekoliko lokalnih utrka iz kolumbijskog natjecateljskog kalendara.

„S nestrpljenjem očekujemo početak Hernandove World Tour karijere, koji je već pokazao neke dobre nastupe u Europi. On stiže u našu momčad kao vozač koji će biti veliki pomoćnik našem lideru Miguelu Angelu Lopezu. Oni se vrlo dobro poznaju, čak i treniraju skupa te smatram kako će to biti od velikog značaja na Grand Tour utrkama,“ rekao je generalni menadžer tima Alexander Vinokourov.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More