Trka “Beograd – Banjaluka” na kanalima Eurosporta!?

Biciklistička trka "Beograd – Banjaluka" mogla bi već ove godine da se nađe na kanalima Eurosporta, a da bi se našla na kanalu jedne od najpoznatijih sportskih televizija potrebno je izdvojiti 100.000 eura.

Direktor prodaje Eurosporta za jugoistočnu Evropu najvećeg europskog sportskog satelitskog kanala Nikolas Ponselo boravio je u Banjaluci, gdje se sastao sa čelnicima trke, ali i s pomoćnikom ministra Ministarstva porodice, omladine i sporta RS. Ponselo je pokazao zainteresovanost da 12. trka bude na Eurosportu te predstavio domaćinima uslove. S obzirom na to da je do trke ostalo četrdesetak dana, tehnički ne bi bilo moguće u tako kratkom roku obezbijediti uslove za direktan prenos, ali postoji mogućnost da se emituju dva sažetka po 25 minuta po završetku etapa 28. i 29. aprila, dok bi mjesec ranije nekoliko puta dnevno bila prikazivana najava trke. Taj paket bi koštao 100.000 eura, dok bi direktran prenos obje etape koštao oko 150.000 eura ne računajući produkciju.
 


"Već dugo pratimo trku kako raste, pa smo kao medijska kuća koja je dom biciklizma odlučili da ponudimo saradnju. Prijatno sam iznenađen onim što sam vidio u Banjaluci, u kojoj sam boravio prvi put. Ubijeđen sam da ćemo uspostaviti saradnju i da će trka biti na našem kanalu, ako ne ove onda sigurno iduće godine. Vjerujem da će organizatori pronaći model da zarade, jer je Eurosport magnet za sve potencijalne sponzore, tako da ova cifra nije velika koliko se čini na prvi pogled. Sažeci bi bili lijep prvi korak" – rekao je Ponselo.
 


On je sa direktorom trke Vladimirom Kuvaljom obišao Radio-televiziju RS, koja već ove godine može da ispuni uslove kada je u pitanju produkcija za preglede dana, a zatim su bili na razgovoru sa Draganom Jaćimovićem, pomoćnikom ministra porodice, omladine i sporta.

I Kuvalja smatra da bi trka na Eurosportu imala veliki značaj i to ne samo sportski.
 


"Sada je sve na nama. Nikolas je došao i rekao nam uslove. Godinama se trudimo da napredujemo, a interesovanje Eurosporta je veliko priznanje za naš rad. Bila bi velika stvar da odmah krenemo u realizaciju, a za tako nešto trebaće nam još veća podrška svih institucija i sponzora. Ovo je odlična šansa za predstavljanje Srpske u svijetu, naših turističkih potencijala i prirodnih ljepota" – rekao je Kuvalja.

Start prve etape je u Beogradu 28. aprila, a cilj će biti u Bijeljini ili Brčkom. Teslić je potvrdio da će biti domaćin druge etape, a cilj ce kao i prethodnih godina biti najveći grad Srpske.

Kako je trka od ove godine u prvoj kategoriji, očekuje se dolazak mnogo boljih ekipa, a za sada su učešće potvrdili profesionalni timovi iz Rusije i Italije, Gazprom i Bardijani.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More