Kennaugh prekinuo karijeru zbog mentalnih problema

The Bike Comes First
The Bike Comes First

Peter Kennaugh (Bora Hansgrohe) odlučio je prekinuti karijeru zbog problema s mentalnim zdravljem. Britanski all-round vozač vijest je prenio putem svog Instagram profila, a njegova momčad je također održala i kratku press konferenciju.

„Došlo je vrijeme kada sam konačno donio odluku da se povučem iz profesionalnog biciklizma. Nakon godina borbe kako u privatnom, tako i u profesionalnom životu mislim da je ovo najbolja odluka za mene i za moju obitelj. Trebam se koncentrirati na osobu koja želim da budem, da ponovno otkrijem sreću, motivaciju i entuzijazam,“ rekao je Kennaugh.

„Ne mogu se dovoljno zahvaliti ljudima koji su mi pomagali prethodnih godina, a posebno u nekoliko zadnjih tjedana. Neću spominjati nikakva imena, oni će se sami prepoznati… zahvalan sam na njihovoj ljubavi i podršci.“

Kennaugh se nije utrkivao još od UAE Toura u veljači, dok je prethodne sezone odsustvovao par mjeseci sa staze i vratio se u drugom dijelu sezone te napravio seriju dobrih rezultata. Međutim, Britanac je odlučio da potraži pomoć izvan sportskih okvira.

„Želio bih se zahvaliti svima u Bora Hansgrohe ekipi na podršci i razumijevanju. Želim im svu sreću u ostatku sezone.“

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More