Upoznajte četiri “wild card” tima za Giro d’Italia

Giro d'Italia, prvi Grand Tour u ovoj godini, započinje u subotu, a BikeMagazin ovaj tjedan posvećuje upravo ovoj utrci i vijestima kako bi Vas upoznali saGirom prije njegovog velikog starta.

Zajedno s 18 WorldTour timova, četiri Pro Continental tima dobili su "wild card" pozivnice da startaju u Bologni 11. svibnja/maja 2019. Kao i na Tour de France i Vuelta a España, većina tih timova je iz zemlje domaćina utrke.
 


Što "Wild Card" timovi donose na stol?

Možete računati da će vozači iz tih timova biti u svakom odcjepljenju, jer nastoje opravdati svoje pozivnice i pokušavaju se demonstrirati pod timskim zastavama. Iako nijedan u posljednja dva izdanja niti jedan wild card vozač nije osvojio etapu Giro utrke, obično wildcard timovi osvoje jednu ili dvije etape svake godine. U 2016. su i Giulio Ciccone iz Bardiani-CSF-a i Alexander Foliforov iz tima RusVelo osvojili etape. Od 2009. do 2013. godine, wild card natjecatelji su osvojili četiri od pet dresova za brdske klasifikacije. Posljednji put kada je wild card vozač završio u prvih-20 bilo je 2014 godine, kada je Franco Pellizotti iz tima Androni Giocattoli osvojio 12. mjesto.
 


Androni Giocattoli-Sidermec u 2019. pobjeda: 12.

Jedna od tri wild cards tima koji je također bio na prošlogodišnjem Giru. Ono što je upadljivo očima jeste da AGS ekipa ima više logotipa sponzora na svom dresu nego bilo koja druga ekipa. Što je još važnije, ova ekipa dovodi vozača čije bi ime mogli gledati u Ukopnom plasmanu, Fausto Masnada. 25-godišnji Talijan proveo je travanj vozeći na Giro di Sicilia gdje je osvojio drugo mjesto, peto na utrci Tour of the Alps gdje je osvojio i dvije etape, te drugo mjesto u jednodnevnoj utrci Giro dell'Appennino. Bio je vrhunski vozač na prošlogodišnjem izdanju Gira, sa 26. mjestom. Generalni direktor tima Androni Giocattoli-Sidermec je pametni Gianni Savio.

 

 

Bardiani-CSF u 2019. pobjeda: 1.

Ovaj posve-talijanski tim već osam uzastopnih godina dobiva wild card pozivnicu zbog dosljednih pobjeda na etapi. Osim Cicconeove pobjede u 2016. godini, ekipa je imala i etapne pobjede sa Nicole Boema u 2015 godini i u 2014. gdje su pobijede donijeli Stefano Pirazzi, Marco Canola i Enrico Battaglin.
 


Nippo-Vini Fantini-Faizanè u 2019. pobjede: 2.

NVFF je jedini zamjenski tim koji nije bio izabran i prošle godine. Ekipa je jedinstvena mješavina uglavnom talijanskih i japanskih sportaša, s nekoliko Španjolaca i Kolumbijaca. Nippo-Vini Fantini-Faizanè bio je posljednji tim prvaka Damiana Cunega u 2004. godini.
 


Israel Cycling Academy u 2019. podjeda: 7.

Jedina ne-talijanska ekipa u kvartetu. ICA, je dobila posebnu pozivnicu prošle godine kada je utrka startala u Izraelu. Kanađanin Guillaume Boivin bio je najaktivniji vozač tima u prvim tjednima otcepljenja. Također, i ove godine ga gledamo na ovogodišnjem izdanju Gira.
 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More