Absa Cape Epic – Kulhavy i Grotts neuhvatljivi na kronometru

Danas je na Cape Epicu odvožena etapa koja se sastojala od 39km dugog kronometra sa 1430m uspona.

S obzirom da je u ukupnom poretku razlika između prvog trojca bila nešto više od 5 minuta, jasno je bilo da će biti jak tempo od samog starta.

Iako je na papiru izgledalo da će etapa odgovarati XC vozačima, upravo su oni danas najviše podbacili. Ekipa Cannondale Factory Racing je sigurno najveći gubitnik dana, a to je direktna posljedica jakih napada na jučerašnjoj etapi. Današnju etapu su završili na petom mjestu te su u generalnom poretku pali na treće mjesto iza Canyon Topeak tima.

Dvojac iz Canyon Topeak tima, Lakata i Hynek, su danas završili na trećem mjestu. Hynek je danas dosta teško pratio Lakatin tempo: „Nisam se osjećao dobro na samom početku etape a Alban je postavio jak tempo i jako sam patio“, rekao je kroz smijeh Hynek. "Konačno sam se počeo osjećati bolje i želim misliti da je Alban u isto vrijeme bio na granici – dobro smo išli do kraja."

Iako kasne za Specialized timom više od 7 minuta, svjetski prvak u maratonu Lakata ipak misli da imaju još šansu za ukupnu pobjedu.

"Nismo očekivali da ćemo imati tako dobar dan nakon jučerašnje patnje", rekao je Lakata. "Krenuli smo prema našoj strategiji i dobro je funkcioniralo, još uvijek imamo šansu da osvojimo utrku, a iduće dvije etape odgovaraju nama – više penjanja, manje ravnice".

Nakon što su osvojili jučerašnju kraljsvsku etapu, Daniel Geismayr i Nicola Rohrbach iz Centurion Vaude završili su na razočaravajućem sedmom mjestu. "Nicola (Rohrbach) se danas nije dobro osjećao", rekao je Geismayr nakon etape. "Morali smo voziti ravnomjerno i sporo, vidjet ćemo što će se dogoditi u sljedeća dva dana."

Dan je, međutim, pripao Investec Songo Specializedu koji ne pokazuje znakove slabosti. Bila je to besprijekorna predstava u kojoj su Kulhavy i Grotts na 20. kilometru sustigli Cannondale Factory Racing, iako su startali 3 minute kasnije.

"Bilo je nevjerojatno za nas. Vrlo smo sretni jer smo držali vlastiti ritam i kad smo uhvatili Cannondale, osjećali smo se samouvjereno", rekao je Kulhavy. "Osjećao sam kao da je ovo najteža etapa, zbog uzvisine i strmih uspona."

Investec Songo Specialized sada ima 7 minuta i 15 sekundi prednosti prije šeste etape koja iznosi 76km i 2000m uspona. 

Annika Langvad i Kate Courtney su uzele svoju šestu pobjedu u šest dana utrkivanja na Cape Epicu. Investec Songo Special vozačice su ostvarile prednost od 12,5 sekundi ispred Sabine Spitz i Robyn de Groot. Na treće mjesto su se plasirale Annie Last i Mariske Strauss (Silverback-KMC) koje u generalnom poretku na drugom mjestu kasne preko 35 minuta za neuhvatljivim dvojcem iz Specializeda.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More