Volta a Catalunya: Pantanu pobjeda na Vielhi

Jarlinson Pantano (Trek Segafredo) u završnici je bio brži od Vegarda Stake Laengena (UAE Team Emirates) i stigao do pobjede na petoj etapi utrke Volta a Catalunya. Oba vozača su čitav dan proveli u bijegu na Pirinejima.

Kolumbijac je stekao prednost nad Laengenom na posljednjem spustu do linije cilja u Vielha Val d'Aran gdje je slavljenički podigao ruke u zrak.

Zanimljiv detalj s današnje etape vezan je za Mateja Mohoriča (Bahrain Merida). Naime, Slovenac je iskoristio svoju odličnu tehniku te se na posljednjem spustu odvojio od pelotona i sustigao ostatak bijega. S lakoćom je odsprintao malu grupu i podigao ruke u zrak misleći da je pobjedio, a zapravo je završio kao trećeplasirani.

Alejandro Valverde (Movistar) završio je na osmoj poziciji 14 sekundi iza Pantana i tako sačuvao vodstvo u generalnom poretku. Egan Bernal (Team Sky) je na drugom mjestu sa 16 sekundi zaostatka, dok je treći Nairo Quintana koji za timskim kolegom kasni 26 sekundi.

„Ovo je bilo uzbudljivo i super brzo finale,“ rekao je Pantano, sretan zbog svoje prve pobjede nakon etapnog trijumfa na Tour de Franceu 2016.

„Imao sam odličnog partnera uz sebe. Nisam puno znao o ostalima, ali bijeg je bio dosta jak. Zaista je predivno vratiti se kući s pobjedom. Spust je bio tehnički dosta zahtjevan, bilo je dobro imati Laengena kao društvo, ali na kraju jednostavno sam stisnuo gas do daske.“

Rezultati 5. etape:

 1. Jarlinson Pantano, Trek Segafredo
 2. Vegard Stake Laengen, UAE Team Emirates
 3. Matej Mohorič, Bahrain Merida
 4. Giovanni Visconti, Bahrain Merida
 5. Danilo Wyss, BMC Racing
 6. Sergei Chernetski, Astana Pro Team
 7. José Joaquin Rojas, Movistar
 8. Alejandro Valverde, Movistar  
 9. Dorian Godon, Cofidis
 10. Bjorg Lambrecht, Lotto Soudal

Generalni poredak:

 1. Alejandro Valverde, Movistar
 2. Egan Bernal, Team Sky
 3. Nairo Quintana, Movistar
 4. Pierre Latour, Ag2r La Mondiale
 5. Simon Yates, Mitchelton-Scott
 6. Marc Soler, Movistar
 7. George Bennett, LottoNL-Jumbo
 8. Hugh Carthy, EF Drapac Cannondale
 9. Daniel Martinez, EF Drapac Cannondale
 10. Jesper Hansen, Astana Pro Team

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More