Andorra MTB Classic-Pyrenees postaje Andorra Epic

Andorra MTB Classic-Pyrenees podigao je svoj status u globalnom svijetu brdskog biciklizma i od 2023. godine nadalje nosit će naziv Andorra Epic.

Andora, zemlja od 468 četvornih kilometara zatvorena između Francuske i Španjolske, učvrstila se kao omiljeni poligon za treninge i utrke najuspješnijih Svjetskih biciklista, kako cestovnih, tako i brdskih biciklista. To je, nemalim dijelom, zahvaljujući njegovim visokim Pirinejskim planinskim prijevojima i stazama, infrastrukturi pogodnoj za biciklizam, ugodnoj ljetnoj i proljetnoj klimi i gostoljubivoj prirodi lokalnog stanovništva.

Protekle dvije godine, Andorra MTB Classic-Pyrenees privukao je brdske bicikliste iz cijelog svijeta da iskuse nevjerojatne staze u zemlji i vodeću organizaciju događaja u klasi koja je sinonim za Epic Series. Sada su timovi spremni uživati u više vožnje, penjanja i više vremena za stazu po Pirinejima jer se događaj transformirao u Andorra Epic i uključuje četiri etape, s ukupno 220 kilometara i 7 160 metara uspona.

“Ime “Andorra Epic” pojačava zadatak koji je pred nama i uzdiže utrku unutar serije Epic i svijeta brdskog biciklizma,” rekao je Aleix Ribell, voditelj projekta u Andorra Epicu. “Andora je raj za brdski biciklizam; promjena imena savršeno pozicionira iskustvo događaja s više brdskog biciklizma, više kilometara i više mogućnosti za osvajanje Pireneja u Andori.”

Epic Series također je podigla status utrke u “Legend” utrku. Biciklisti koji završe Andorra Epic 2023. i završe ili 4Islands MTB Croatia ili SPAR Swiss Epic, te Absa Cape Epic, dobit će željenu medalju Epic Legend na ciljnoj crti u La Massani i pridružiti se ekskluzivnom klubu biciklista koji također nose slavni naziv “Epic Legends”.

“Epic Series nudi vrhunska MTB iskustva na kultnim destinacijama.” Objasnila je Kati Csak, viša direktorica serije Epic. “Andora, visoko u planinama Pirineja, nudi upravo to – staze Svjetske klase koje mogu savladati timovi od dvoje ljudi, upotpunjene udobnim hotelima i lokalnom kuhinjom za uživanje u druženju izvan bicikla s kolegama natjecateljima.”

Prijave za Andorra Epic 2023. su otvorene; timovi mogu osigurati svoje mjesto na događaju OVDJE.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More