Van der Poel po peti put svjetski prvak u ciklokrosu

ANP - Getty Images

Svjetsko CX prvenstvo i prije samog početka obećavalo je epsku bitku, a na kraju se ta bitka i desila jer su se Mathieu van der Poel i Wout van Aert do zadnjeg metra borili za dres duginih boja. Odluka se svela na završni sprint u cilju između njih dvojice a Mathieu van der Poel je uzeo naslov prvaka.

Utrka je započela tako da su Nizozemci krenuli naprijed. Nije trebalo mnogo vremena da dođe do prvog napada jer je Mahieu van der Poel odmah krenuo jako u početnom krugu, a samo je Wout van Aert mogao odgovoriti. Odmah su stvorili prazninu naspram ostatka grupe.

Unutar dva kruga zaostatak je narastao na 25 sekundi u odnosu na bliske lovce Michaela Vanthourenhouta i Gerbena Kuijpersa koji su napadali u drugoj skupini. U ostatku nacionalnih timova Belgijanci su dopustili da se razlika lagano poveća dok su drugi krenuli u potjeru.

Pred kraj utrke van der Poel je često napadao, ali mu je van Aert bio na kotaču, dok je Lars van der Haar iza sebe uložio velike napore da stigne dvojicu vozača ispred sebe i uđe u borbu za brončanu medalju dok je samo Elijem Iserbyt mogao pratiti kotač.

Situacija je ostala stabilna do posljednjeg kruga, s tim da su se praznine lagano smanjivale, ali ne u značajnijoj mjeri. Dvojac naprijed se odmjeravao sve do završnog sprinta, usporavajući tempo prema završnoj ravnini. Van der Poel je prvi krenuo u sprint i do same ciljne linije održao prednost te tako uzeo naslov u Hoogerheideu!

Wout van Aert morao se zadovoljiti drugim mjestom, a Eli Iserbyt je osvojio broncu ispred Larsa van der Haara. Slijede Michael Vanthourenhout, Gerben Kuijpers, Niels Vandeputte, Laurens Sweeck, Cameron Mason i Clément Venturini koji su završili Top10 poredak.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More