Aru se povukao s Giro d’Italia

Razočaravajuć nastup Fabia Arua na ovogodišnjem Giro d'Italia dočekao je svoj kraj na današnjoj 19. etapi. Prvak Italije odustao je nakon svega sat vremena vožnje.

Kapetan UAE Team Emirates momčadi izgubio je vrijeme na gotovo svakoj brdskoj etapi i našao se na 27. poziciji u generalnom poretku s više od 45 minuta zaostatka za do tada vodećim Simonom Yatesom (Mitchelton-Scott).

Tim je službeno priopćio novosti bez obavijesti da je Aru zadobio gripu ili bilo kakav zdravstveni problem.

Od Arua su se očekivale velike stvari uoči 101. izdanja Giro d'Italia. Nako ndva razočaravajuća nastupa na Tour de Franceu smatralo se da će domaća Grand Tour utrka u njemu probuditi formu iz 2015. kada je osvojio Vueltu i zauzeo drugo mjesto na Giru iza Alberta Contadora.

Još od rane faze utrke vidjelo se kako se Aru muči. Izgubio je puno vremena na prvoj etapi, individualnom kronometru u Jeruzalemu, a potom završio s glavnom grupom na Etni. Međutim, na devetoj etapi do Gran Sassoa izgubio je gotovo minutu.

U drugom tjednu utrkivanja izgubio je sve šanse za podij. Prvo je izgubio dvije minute na Monte Zoncolanu, a potom nevjerojatnih 19 minuta na usponu do Sappade. Tada se nalazio na 22. mjestu u generalnom poretku s 25 minuta zaostatka.

Aru je završio 112. na 17. etapi i 122. na brdskoj završnici do Prato Nevosoa. Mnogi su mislili kako se čuva za etapnu pobjedu na jednoj od posljednje dvije brdske etape, međutim na kraju se ispostavilo kako jednostavno nije imao snage u nogama i odustao je tijekom etape na kojoj je 2015. ostvario epsku pobjedu.

Veliki je ovo udarac za talijanskog prvaka budući da čitava sezona dolazi pod veliki upitnik nakon ovakvog nastupa na Grand Touru. Ostaje za vidjeti može li u narednim mjesecima pronaći pravu formu i spasiti sezonu na Tour de Franceu ili Vuelti.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More