Vlasenica još jednom domaćin državnog Prvenstva

Biciklistički klub KPL Vlasenica će i ove godine biti domaćin i organizator Državnog prvenstva u brdskom biciklizmu – Eliminator 2018.

Utrka prvenstva će biti održana 8.7.2018. u Vlasenici, na stazi "Lijepa ravan", dužine oko 1.300m, sa početkom u 12:00h.

"Kao organizatori i domaćini, a nas ovog velikog sportskog događaja, spremni smo da prihbvatimo i ugostimo sve bicikliste, učesnike prvenstva iz cijele BiH. Ovih dana priveli smo kraju uređenje staze, kao i ostale aktivnosti oko takmičenja, ali i pored same organizacije na nama je i velika obaveza i odgovornost da takmičenje protekne upravom sportskom duhu. Posebno bih naglasio atraktivnost staze koja je, mislim, jedinstvena u BiH – nalazi se u prelijepom ambijentu ukružena borovom šumom, što joj daje posebnu draž, kako za takmičare tako i za publiku", rekao je Željko Lukić predsjednik KPL Vlasenica.

Na stazi će biti predstavljeni svi terenski uslovi koji su potrebni za ovo takmočenje – od kamenitog, makadamskog puta, livade. Trka se boduje i za Premijer ligu BiH i Nacionalno prvenstvo. Pored licenciranih profesionalnih biciklista, "Trka za veliku nagradu Vlasenice", za nelicencirane takmičare, kao i "Trka za najmlađe", biće organizovana u dvije kategorije – do 10 i preko 10 godina.
 


Propozicije trke možete pogledati u prilogu ispod.

PROPOZICIJE DRZAVNO PRVENSTVO ELIMINATOR 2018

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More