Astana predstavila novo pojačanje

Astana Pro Team ponudila je profesionalni ugovor Jonasu Gregaardu Wilslyu, nakon što je mladi Danac oduševio rukovodstvo momčadi svojim nastupima tijekom probnog roka.

Wilsly je nastupao za kontinentalnu momčad Riwal-Ceramicspeed prije priključivanja kazahstanskom sastavu u kolovozu, a od tada je ubilježio nastupe na Vuelta a Burgos, Brussels Cycling Classic i GP de Fourmies.

„Jonas Wilsly odradio je nekoliko probnih utrka kao član naše momčadi i pokupio je simpatije kako rukovodstva tima, tako i njegovih budućih suvozača,“ rekao je generalmni menadžer Astane Alexander Vinokourov. „Jonas je talentiran, ulaže velik trud i uporan je, 100% je posvećen biciklizmu. Dobro se uklopio u momčad i sretan sam što će svoju profesionalnu karijeru započeti upravo u Astani. Ima sve što je potrebno da postane vrhunski sportaš i ostvari velike rezultate.“

Wilsly je svoj potencijal pokazao prošle godine pobjedom na Kreiz Breizh Elites i desetim mjestom na Tour of Denmark, a ove godine zauzeo je mjesto na pobjedničkom postolju prestižne U23 utrke Giro della Valle d'Aosta.

„Kao prvo, presretan sam što sam imao priliku trenirati i nastupati za veliku momčad kao što je Astana. Smatram kako je ovo najbolji tim za moj daljnji razvoj i da puno toga mogu naučiti od cjelokupne momčadi. Radujem se narednoj sezoni, bit će sjajno voziti utrke najvišeg ranga i pomagati suvozačima. Jako sam ponosan što svoju profesionalnu karijeru počinjem u Astana Pro Teamu. Ovo je jako velika prilika za mene,“ izjavio je Danac.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More