Cavendish i Kittel eliminirani sa ovogodišnjeg Tour de Francea

Mark Cavendish (Dimension Data) i Marcel Kittel (Katusha-Alpecin) su završili svoje nastupe na Tour de Franceu nakon što nisu završili 11. etapu u zadanom vremenskom roku.

Cavendish je dijelom današnje etape imao podršku dvojice timskih kolega međutim kako je vrijeme odmicalo iz tima im je naređeno da napuste Cavendisha jer je i njima prijetilo izbacivanje zbog vremenske rampe. Mark Renshaw, također iz tima Dimension Data, je imao istu sudbinu te je okončao svoj nastup na ovogodišnjem Touru.

Problemi za Cavendisha krenuli su već na prvo brdskoj etapi u utorak kada je Britanac završio etapu samo 30s prije spuštanja vremenske rampe. Marcel Kittel (Katusha-Alpecin) koji osim trećeg mjesta u prvoj etapi nije napravio neki značajni rezultat je također završio nastup dok je njegov timski kolega Rick Zabel dobio dopuštenje da nastavi sutra utrku iako je na današnjoj etapi došao 5 sekundi nakon isteka vremenskog roka.

Sutrašnja etapa donosi nove probleme za sprintere sa završnim usponom na mitski Alpe d'Huez.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More