B-Hard: Promocija Bosne i Hercegovine na 1.215 km

Centar za bolji kvalitet života predstavlja peto izdanje najvećeg domaćeg biciklističkog projekta – međunarodne turističko-sportske manifestacije B-HARD Ultra Race & Brevet – svojevrsnog Tour de BIH – koja promoviše prirodne ljepote i raznovrsnost Bosne i Hercegovine, ekološki način kretanja, očuvanje prirode, kao i sport i ekstremne izazove.

Naime, preko 100 biciklista ultramaratonaca iz 24 zemlje svijeta će, u periodu od 9.6. do 14.6.2023. godine, po peti put obići neke od najljepših lokacija u Bosni i Hercegovini, startavši iz Banja Luke: Nacionalni park Kozaru, Jajce, Kupres, Mostar, Trebinje, Nacionalni park Sutjesku, Višegrad, Jahorinu, Sarajevo, Bjelašnicu, Konjic, Vlašić i ponovo Banja Luku – na veoma zahtjevnoj i brdovitoj ruti dužine 1215 km, s 15500 m ukupne visinske razlike.

Da bi ovo ipak bio ekstremni izazov, a ne samo dugometražna vožnja, pobrinuo se vremenski limit od samo 90 sati u kojem učesnici moraju da se pojave na cilju kako bi uspješno završili vožnju, a svi s nestrpljenjem očekuju da vide za koliko vremena će Bosnu i Hercegovinu obići najbrži čovjek na planeti i višestruki svjetski rekorder – Christoph Strasser iz Austrije.

Tu je također i trka u trci, odnosno prestižna titula ŠKODA King of Mountain – koja će biti dodijeljena učesniku koji za najkraće vrijeme savlada izazovni uspon na Jahorinu – najvišu tačku B-HARD rute i tako ponese titulu najbržeg brdskog vozača.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Banja Luka, uz BikeMagazin kao jedan od medijskih pokrovitelja.

B-HARD Ultra Race & Brevet ćete moći pratiti uživo preko GPS praćenja učesnika na web sajtu manifestacije B-Hard i uz izvještaje na Instagram i Facebook profilima.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More