UEC održao sjednicu Upravnog odbora u Mostaru

Biciklistički savez Bosne i Hercegovine će uskoro organizirati velike biciklističke događaje

Za vrijeme održavanja sjednice upravnog odbora Europske biciklističke federacije u Mostaru razgovaralo se i o organizaciji velikih biciklističkih događaja u našoj zemlji. Dužnosnici Upravnog odbora Europske biciklističke federacije (UEC) održali su sjednicu u Mostaru, a domaćin im je bio Biciklistički savez Bosne i Hercegovine. Kroz dva radna dana vodili su se razgovori o europskom kalendaru natjecanja i ažuriranju natjecateljskih pravila, ali i o organizaciji velikih biciklističkih utrka u našoj zemlji.

UEC sjednica slika
UEC sjednica

“Nakon prošlogodišnjeg posjeta predsjednika Europske federacije došli smo na ideju da organiziranjem sjednice Europske Federacije Bosni i Hercegovini podržimo razvoj biciklizma u našoj zemlji i rad Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine i rad njegovog Upravnog odbora.” istakao je Toni Zorić predsjednik Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine.

UEC sjednica
UEC sjednica

Razvoj biciklizma u našoj zemlji vidljiv je najviše na primjeru Mostara. Od okupljanja nekolicine entuzijasta “davne” 2005. godine do današnjih mnogih natjecanja, događaja, Hercegovine kao prepoznate ciklo turističke regije. Sam Biciklistički savez Bosne i Hercegovine prije samo dvije godine imao dvadesetak klubova članica, a danas ih je već 44. Stoga je i sama organizacija sjednice Upravnog odbora Europske biciklističke Federacije samo slijed tog razvoja i svojevrsna potpora radu Saveza.

Mora se naglasiti i kako je organizacija ove sjednice samo dio potpore Europske biciklističke Federacije, posebice ako se zna kako Federacija pomaže i reprezentaciju Bosne i Hercegovine te  financira i trening kampove za naše sportaše.” istakao je Zorić.

Najavljeni su i veliki biciklistički događaji u našoj zemlji

Naša je želja organizacija utrke kroz Bosnu i Hercegovinu po uzoru na Tour of Croatia. Znamo kolika je to promocija Hrvatske, koliko je daleko odjeknula, i koliko jedna takva utrka značila Bosni i Hercegovini. Upravo ovih dana s predstavnicima Europske Federacije razgovaramo intenzivno o organizaciji Europskog prvenstva u Bosni i Hercegovini. To je projekat koji bi nama značio i financijski, ali ponajviše kao promocija ovoga sporta. Bilo bi veliko kada bi u našu zemlju došli sportaši iz 45 zemalja Europe” istakao je Zorić.

Radom u Mostaru bio je vidno zadovoljan i predsjednik Europske biciklističke federacije (UEC) Enrico Della Casa.

Prije svega moram istaći kako smo počašćeni pozivom predsjednika Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine da ovaj sastanak održimo u Hercegovini, u Mostaru. Sretni smo što se to i dogodilo.

Upravni odbor Europske biciklističke federacije održao je redovnu radnu sjednicu, radili smo na detaljima natjecateljskog kalendara i natjecateljskim pravilima. Iznimno smo zadovoljni i mjestom i rezultatima“, naglasio je Della Casa.

Bitno je kazati kako je osim radne sjednice organiziran i turistički obilazak prirodnih ljepota i mnogih znamenitosti naše zemlje, kojim su gosti iz 7 zemalja ostali očarani i najavili svoj skoriji povratak sa obiteljima.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More