Banja Luka izabrana za UCI Granfondo Svjetsko prvenstvo 2021.

Od 22. do 30. rujna 2018. godine, UCI Road Svjetsko prvenstvo održat će se u Innsbruck-Tirolu (Austrija) domaćin je UCI cestovnog Svjetskog prvenstva koje će se održati od 22. do 30.9.2018 godine.  Na osam dana, najbolji biciklisti na cestama svijeta natjecat će se u sljedećim disciplinama: Individualni kronometar (ITT), Timski kronometar (TTT) i Cestovna utrka.

No danas nismo tu da pišemo o Svjetskom prvenstvu 2018. već o izboru Banja Luke za UCI Granfondo Svjetsko prvenstvo 2021. godine. U ovim trenucima održavao izbor zemalja za Svjetska prvenstva u raznim disciplinama koja će se organizirati u narednim godinama. I pored mnogih velikih zemalja poput Italije, Njemačke, Danske, Belgije i mnogih drugih sa UCI bine prošarane duginim bojama izgovoreno je i ime Bosne i Hercegovine.
 


Naime, Bosna i Hercegovina, točnije Banja Luka nominovana je za mjesto održavanja UCI Granfondo Svjetskog prvenstva u 2021 godini.

 

Povodom ovog kontaktirali smo Vladimir Kuvalja koji se trenutno nalazi u Innsbrucku: "Ovo je jako velika stvar za Bosnu i Hercegovinu koja polako, ali sigurnim korakom postaje mjesto održavanja velikih UCI događaja. Nedavno je svijet upoznao Hrvatsku preko nogometa, mi radim ona tome da kroz biciklizam cijeli svijet gleda i bolje upozna Bosnu i Hercegovinu".

"Presretni smo zbog ovoga i tu su zaista velike emocije, no sada moramo zasukati rukave i napraviti najbolji mogući događaj kako bi opravdali ovo povjerenje. Zasigurno je da će nam trebati velika pomoć kako od naših prijatelja, tako i od Državnih institucija, a vjerujemo da ta pomoć ni ovog puta neće izostati. Ipak ovo nije mala stvar", kratko je komentirao Kuvalja.

Nastavljamo pratiti događanja u Innsbrucku, a uskoro donosimo i više informacija po ovom pitanju, odnosno izboru Bosne i Hercegovine.
 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More