Italijan Paolo Totò pobjednik “GP Laguna” Poreč

U subotu je po izrazito teškim vremenskim uvjetima održana međunarodna utrka GP Laguna Poreč, koja je za mnoge cestovne bicikliste označila početak nove biciklističke sezone.

Kružna utrka je startala i završila u Poreču, a vožena je po izrazito lošim vremenskim uvjetima. Kišilo je cijeli dan, a temperature su bile blizu granice smrzavanja.

Na utrci je nastupilo 20 timova, među kojima je jedan tim bio hrvatski, te 5 slovenskih. Utrka UCI 1.2 vozila se u dužini 161 km, a pobjedu u Poreču odnio je talijanski vozač Paolo Totò (Sangemini – MG.Kvis).
 


Paolo Totò današnjom pobjedom na GP Laguna Poreč 2018. potvrdio je svoju veliku formu. Vozač tima Sangemini – MKKvis utrku je već osvojio 2016. godine, dok se prošle godine morao zadovoljiti sa drugim mjestom.

Ove godine drugo mjesto pripalo je austrijskom vozaču Lukas Schlemmer (Tim Felbermayr Simplon Wels), dok se na treće mjesto popeo Italijan Andrea Toniatti (Team Colpack). Nakon toga slijede tri slovenska vozača. Četvrti je bio Jaka Primožič (KK Kranj), peti Tadej Pogačar (Ljubljana Gusto Xaurum) i šesti Jure Golčer (Adria Mobil).

Sprski vozač Dušan Rajović (Adria Mobil) unatoč defektu na biciklu zauzeo je odlično 10.mjesto, dok se od hrvatskih vozača najbolje plasirao Josip Rumac (Meridiana Kamen Team) na 19.mjestu.

"Ovo je bila nezaboravna uvertira u novu sezonu. Utrku smo vozili u ekstremnim uvjetima, na kiši i temperaturama oko nule. Sretan sam sa svojim rezultatom, ali smo očekivali više kao tim. Jednostavno smo imali neku lošu sreću, Dušan Rajović je imao defekt u glavnom dijelu utrke", izjavio je Jure Golčer (Adria Mobil).

KOMPLETNI REZULTATI 

 

Izvor: Prijavim.se  

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More