Bennett pobjednik još jedne etape Paris-Nice, Team Sky na prva dva mjesta u ukupnim klasifikacijama

Foto: Bettini Photo / Getty Images
Foto: Bettini Photo / Getty Images

Sam Bennett je danas izveo briljantnu završnicu sa kojom je nadmašio Arnauda Demarea u šestoj etapi utrke Paris-Nice.

Sam Bennett, sprinter Bora-Hansgrohe tima je izgledao kao da je zatvoren dok se približavao liniji, ali je onda odjednom skočio kroz prazninu te prošao pokraj Arnaud Demare (Groupama – FDJ), otevši na taj način Fracuzu etapnu pobjedu pred nosom. Na trećem mjestu završio je Matteo Trentin (Mitchelton-Scott).

 

 

"Mislio sam da će me zatvoriti u finalu i da je gotovo, ali opet se grupa otvorila i uspio sam jako skočiti prema cilju", rekao je Bennett. "Bio sam stvarno sretan i želim samo još jednom da se zahvalim timu".

"Ovu zimu sam radio jako naporno a moja prva meta je Milan-San Remo, tako da sam izgleda na pravom putu."

Bennettov briljantan završetak podcrtao je njegovu senzacionalnu formu, a ovo je druga pobjeda na ovoj utrci za Irca, što je ujedno i poziv za njegov tim da uzdrma njegove sezonske planove.

 


Michal Kwiatkowski (Team Sky) zadržao je vodstvo u ukupnim klasifikacijama, a Egan Bernal (Team Sky) mu je najbliži izazivač sa samo 18 sekundi zaostatka. Međutim, danas nije bio jednostavan dan u sjedalu za Sky par, koji je morao pratiti višestruke napade od Luis Leon Sanchez (Astana), koji je na kraju utrke završio kao treći u ukupnim klasifikacijama sa 22 sekunde od vođe.
 


"Ovo je bila stvarno brza etapa", kazao je Kwiatkowski novinarima nakon etape. "Od samog početka, bilo je nekoliko napada sa bočnim vjetrovima, a grupa je bila vrlo nervozna tijekom cijele etape. Onda, naravno, kada imate vozače kao što su Matteo Trentin i svi jaki sprinteri u utrci, koji žele otići daleko na usponima i ostaviti ostale iza sebe, znate da dan neće biti lagan", dodao je vođa utrke.

"Imali smo neke stvarno tehnički zahtjevne spusteve, a grupa se cijepala konstantno i bilo je mnogo padova."
 


"Nadao sam se lakšem danu. Sanchez je poludio za bonus sekundama, ali sam pokušavao ostati na njegovom kotaču i uspio sam ga odsprintati te uzeti sekunde. Tako da sam sretan zbog te tri sekunde, ali sutra će biti još teže dobiti ili izgubiti te sekunde".

Utrka Paris-Nice završava u nedjelju.


KOMPLETNI REZULTATI

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More