Tirreno-Adriatico – Viviani pobjedio na domaćem terenu

Foto: Bettini Photo
Foto: Bettini Photo

Elia Viviani, 30-godišnji talijanski prvak postala je prva domaći vozač od 2015. godine koji je pobijedio na etapi utrke Tirreno-Adriatico.

Elia Viviani (Deceuninck-QuickStep) pobjednik je treće etape Tirreno-Adriatico, odsprintavši svoje rivale Peter Sagana (Bora-Hansgrohe) i Fernando Gaviria (UAE Team Emirates). Adam Yates (Mitchelton-Scott) imao je relativno miran dan i zadržao vodstvo u utrci.
 


Tirreno-Adriatico, danas se nastavio s najdužom etapom ovog izdanja, dugom 226 km od Pomarancea do Foligna, gdje je Elia Viviani (Deceuninck – Quick-Step) uspio dva puta zaredom, nakon što je kapitalizirao besprijekorno pilotiranje Zdeneka Stybara i postavio se savršeno za sprint kojim je razočarao sve ostale favorite i dodao još jednu pobjedu svojim impresivnim postignućima. Sada broji 71 pobjede u Pro svijetu, što je rekord među aktivnim talijanskim vozačima.
 


Jako sam zadovoljan ovom pobjedom i nastavljam sa dobrom formom. Ova pobjeda je važna u mojoj nadogradnji za Milano-Sanremo, ne samo zbog samopouzdanja, nego i zato što je došla u Italiju s dresom nacionalnog prvaka na mojim ramenima. Ovo je prava čast, zato pokušavam uživati u svakom trenutku i pokušavam napraviti nešto što će razveseliti sve italijanske navijače koji dođu kod mene”, rekao je nasmijani Elia nakon što nakon četiri godine u domovini osvojio prvu pobjedu na Tirreno-Adriatico.
 


Matej Mohorič (Bahrain Merida) završio je na 24.mjestu, Primož Roglič (Team Jumbo-Visma) je na 38. mjestu, a Jan Polanc (UAE-Team Emirates) na 43. mjestu.


KOMPLETNI REZULTATI

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More