Biciklisti iz 22 zemlje svijeta otvaraju veliku “Serbia Epic” seriju

Prošlogodišnje izdanje “Serbia Epic” serije uspješno je utabalo biciklističke staze koje će biti centar dešavanja svjetskog brdskog biciklizma i u 2024. godini.

U organizaciji Serbia Epic-a i Biciklističkog kluba Novi Sad, prve u nizu utrka Serbia Epic serije i ove godine donose uzbudljivu vožnju i borbu za bodove za OI u Parizu na Andrevlju, na olimpijskoj stazi oko hotela Ceptor od 22. do 24. marta. Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević svečano će označiti start glavne utrke seniora, 24. marta u 13:30h.

Tradicionalno, interes inostranih klubova je velik, te će čuvena staza na Adrevlju ugostiti bicikliste iz 22 zemlje svijeta koji dolaze iz Australije, Nemačke, Belgije, Norveške, Danske, Rusije, Italije, Francuske, Irske, Mađarske, Rumunije, Velike Britanije, Švicarske, Austrije, Češke, Ukrajine, Kazahstana i dr.

Prve utrke Serbia Epic serije okupiti će istaknute bicikliste i vodeća imena brdskog biciklizma u svijetu, među kojima su aktuelni europski prvak, Lose Mikel iz Danske, Fojdl Maksimilian iz Austrije, Sem Foks iz Australije, Isla Šort iz Velike Britanije, Veger Antonija iz Njemačke, Štrahle Sven iz Njemačke i mnogi drugi.

Utrke će biti dostupne i publici, a ulaz slobodan, te pozivamo sve ljubitelje sporta na Andrevlje da prate brojne bicikliste koji će biti u prilici da osvoje bodove za OI. Ovaj epski vikend na Andrevlju donosi ukupno 795 bodova pobjednicima. Pripremite se na pravi adrenalinski doživljaj.   

Poslije Andrevlja, Serbia Epic 2024 nastavlja se u Požarevcu gdje će 31. marta biti održana UCI utrka prve kategorije, zatim se seli na najatraktivniju europsku lokaciju, Petrovaradinsku tvrđavu uz Petrovaradin Fortress bike festival 27. i 28. aprila, uz prateće sadržaje i koncerte Željka Vasića i Nemanje Radoševića, a 9. juna biti će održan Salcano Tursko-Srpski kup prijateljstva na Košutnjaku u Beogradu. Ljetnje izdanje ovog svojevrsnog sportskog festivala biti će održano u Vrnjačkoj Banji, na Staroj planini i Zlatiboru.

Biciklistički klub Novi Sad ističe da je Serbia EPIC nov sportsko turistički proizvod koji za cilj ima razvoj novih destinacija pogodnih za sportski turizam i slanje afirmativne slike o Srbiji zemljama širom svijeta.

Serbia Epic seriju podržali su Grad Novi Sad – Uprava za sport i omladinu, uprava za kulturu, uprava za privredu, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Grad Požarevac, Opština Vrnjačka Banja, Opština Knjaževac, Pošta Srbije, Bambi, Hormann, Yason, Capriolo i Proteo.

Satnica događaja za 24. mart:

  • 11:00h Trka za mlađe kategorije
  • 12:00h UCI trka Juniori i Juniorke
  • 13:00h Izjave za medije
  • 13:15h Ceremonija otvaranja
  • 13:30h UCI utrka Seniori i Seniorke
  • 15:00h Proglašenje pobjednika

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More