Bilo bi svima lakše da Sky suspendira Froomea kaže direktor Uci-a

Team Sky bi trebao zaustaviti i suspendirati Chris Froomea prije početka njegove sezone, izjavio je predsjednik UCI-a David Lappartient.

Podsjetimo, Froome je testiran na lijek za astmu salbutamol nakon 18. etape Vuelte. Test je bio pozitivan, i vrijednosti su bile dva puta veće od dopuštenih.


Unatoč svemu tome Chris Froome i Team Sky poriču bilo kakve zloporabe. Froome je odmah komentirao slučaj kada je izašao u novinama Guardian i Le Monde. Rekao je da su njegovi problemi s astmom "dobro poznati" i da on i tim "daju sve informacije koje zahtijevaju nadležni".

 

"Tim Sky bi trebao obustaviti Froomea, te ga suspendirati", rekao je Lappartient novinaru Le Telegramme.

 

"Ne moram se miješati. Ne osuđujem ga unaprijed, ali bi bilo lakše za sve da team Sky suspendira svog vozača do okončanja postupka“ Dodao je.

U Froomeovom urinu bilo je 2000 nanograma po mililitru (ng / ml), dvostruko od dopuštenog limita od 1000. Froomeove tvrdnje bile su da su problemi s bubrezima razlog tako visoke razine lijeka salbutamola.

Froome planira započeti sljedeću sezonu na utrci Ruta del Sol u Španjolskoj, potom Giru d'Italia u svibnju i Touru u srpnju.

 

Već u prosincu nakon što je nastao anti-doping test, pokret za vjerodostojan biciklizam (MPCC) zatražio je od Tima Sky da dobrovoljno suspendira 32-godišnjeg britanca dok medicinski i pravni stručnjaci rade na slučaju, no to se nije dogodilo.


Froomeova obrana priprema dokumente kako bi opravdala ovaj slučaj biciklističkoj antidoping agenciji (CADF). Bilo kakav ishod mogao bi se pozvati na sportski visoki sud u CAS-u, ako to zatraži Froomeov tim, ili pak svjetska agencija za borbu protiv dopinga (WADA) koja je rekla da će djelovati ako Froome izbjegne sankcije.


"To će biti sudska bitka koja će dugo trajati", dodao je Lappartant. "Ova afera neće biti završena za dvije minute, ona bi mogla trajati najmanje godinu dana". Dodao je.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More