BK Zenica nastupa na UCI C2 trci “Vodice 2018.”

Krajem ove sedmice u nedjelju 29.04.2018.god. reprezentativac Haris Hrustanović nastupa za BK ZENICA na međunarodnoj biciklističkoj CrossCountry utrci. Trka se održava u Republici Hrvatskoj u mjestu Vodice, a vozi se po UCI C2 pravilima.

Biciklistički klub „ZENICA“ jedan od najstarijih klubova u regionu, nastavlja sa svojim aktivnostima i promociji svih vrsta biciklizma i biciklističke kulture. U svrhu toga u Klub su došli mlađi ljudi da nastave sa novim idejama i pristupima te unaprijede dugu tradiciju Kluba.

Zenica kao grad u zadnje vrijeme doživljava preporod, te se možemo pohvaliti biciklističkim stazama i stalcima za bicikle na mnogo lokacija. Zenički biciklizam se omasovio pa su i vozači motornih vozila uveliko počeli da poštuju bicikliste na putu.

Sada kada imamo kvantitet biciklista, iz njega ćemo nastojati izvući kvalitet. Želimo stvoriti ekipu koja će ostvarivati najbolje rezultate na što jačim takmičenjima.

Autor teksta: Džidić Senad / BK Zenica 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More