Dušan Rajović vozi na “Istarskom proleću”

Dušan Rajović, već drugu sezonu udarna igla "Adria Mobil" tima nastavlja tamo gde je stao. Ako su podijumi na Kipru, potom i Izoli, Umagu i Poreču već u Dušanovoj arhivi, „Istarsko proleće“ je sigurno u fokusu. Srbin nastupa na tradicionalnooj, 15. u nizu etapne trke UCI 2.2 kategorije.

Nekada „Jadranska magistrala“ povezivala je severni Jadran s Dalmacijom, danas se zove Istarsko proleće jer se celom rutom vozi u Istri. Ima četiri deonice, prolog i tri etape. I dok se prolog sastoji od nekoliko kilometara u kojima najviše dolaze do izražaja sprinteri kojima je cilj da osvoje prvu majicu vodećeg, ostale nude mnogo više zanimljivosti.

Prva etapa vodi do Starog grada Labina, preko poslednjih 300 metara „kockica“ do samog cilja. Druga etapa je po pravilu „kraljevska etapa“ koja uvek promoviše i pobednika cele trke, treća je rezervisana za njenu zapadnu obalu, i nju obično dobijaju sprinteri.

"Trenirali smo nekoliko dana, upravo da još malo doteramo formu za Istarsko proleće. Startujemo prologom, nadam se da ću da budem dobar, negde pri vrhu. U petak je etapa u Labinu, subota već sledi brdo Oprtalj, nedelja je već malo ravnija etapa. Prva etapa odlučuje, pokušaću sve. Takođe, u poslednjoj, gde se očekuje sprint, išao bih na rezultat. Ipak, ne bih ništa unapred da obećavam", ogradio se Rajović u najavi današnje trke.

Da li postoji neka startegija na trci?
"Zavisi od prologa, kakav ću da budem. Onda i u toj prvoj etapi koju sam pomenuo. Odlično se osećam, u dobroj sam formi, videćemo. Zato su me čelnici kluba i ostavili jer nisam bio u planu da vozim. U timu su još i Radoslav Rogina, Jure Golčar, Žiga Grošelj, Gašper Katrašnik i Žiga Horvat".

Ima li umora?
"Ne. Imao sam vremena i za odmor, a i željan sam vožnje i dobrih rezultata", zaključio je 20-godišnji Rajović.

IDUĆE SEDMICE U KRALjEVU

Posle Istre, otkrio je reprezentativac Srbije, da dolazi u rodni grad:

"Odmah posle ove trke, vraćam se u Srbiju, u Kraljevo. Jedno nedelju do dve sigurno ću da budem kod kuće. Zavisi dosta i kako ću da uklopim program, 19. marta već je trka u Italiji, 26. u Austriji a onda i naša Adrija Mobil 1. aprila u Novom Mestu".

Izvor: Biciklistički Savez Srbije (bss.rs) 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More