Bliži se “Wild Bear Stage Race” – Konkurencija svakim danom sve izazovnija

Ostalo je tri nedelje do prvog izdanja nove etapne trke “Wild bear MTB stage race” koja će se odražati na predjelima Nacionalnog parka Tara u Srbiji, u periodu od 09-11.09.2022. godine.

Dok uzbuđenje raste, povećava se i broj prijavljenih timova koji u ovom trenutku dolaze iz Srbije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Austrije.
 


Među timovima na startu trke naći će se iskusne ekipe iz Hrvatske poput timova iz BK "Ciklus", "Husqvarna" i BK "Rotor", a očekivano veliki broj timova iz Srbije oprobati će se na stazama trke. Hrvatski tim "Husqvarna 1" (Mesarić – Matulović) i srpski tim "Pannonian Racing team" (Popović -Roman) biti će zasigurno među glavnim favoritima za najviša postolja u kategoriji Muskarci (18+). Okruženje dovodi još iskusnih vozača sa zapaženim rezultatima na poznatim stage trkama te tako iz Sjeverne Makedonije na startu trke očekujemo i mix tim u kojem će nastupiti Ljubiša Kondev i Dunja Ivanova.
Etape iako različite, startuju svakoga dana sa iste lokacije koja je ove godine Mitrovac na Tari, dobro poznato izletište i visoravan sa kojeg se pruža mogućnost obilaska kompletnog područja Nacionalnog parka Tara.
 

 


Prva od tri etape, biti će duga 40 kilometara sa 930 m uspona, a prijavljenim timovima pružiti će odličnu priliku za upoznavanjem sa terenom, ali i konkurencijom. Brza i ne previše tehnički zahtjevna etapa biti će odlična za odmjeravanje snaga i formiranje pozicija za naredna dva dana takmičenja. Timovi će obići dio Tare koji se prostire ka Kaluđerskim barama, da bi se pored dragulja prirode, Zaovinskog jezera vratili na startnu poziciju.

Etapa broj dva biti će zasigurno više nego zanimljiva i izazovna. Učesnike očekuje 60 kilometara vožnje sa blizu 2000 m uspona, a smenjivati će se singl trail dionice, kratke ali zahtjevne uzbrdice, tehnički spustevi i brzi makadami. Timovi će drugog dana obići najudaljenija mjesta u okviru Nacionalnog parka Tara i zaviriti u netaknutu prirodu Jagoštice vozeći pored jednog od najvećih staništa Pančićeve Omorike.

Treća i posljednja etapa ovogodišnje etapne trke "Wild Bear stage race" biti će duga 43km sa nešto manje od 1400m visinca. Etapa koja će učesnike odvesti u pravcu Mokre Gore i Kusturičinog Mećavnika, imati će dosta uspona, ali će učesnici biti u prilici da uživaju, shodno mogućnostima 🙂 u predivnim planinskim jezerima, jer staza prolazi pored tri jezera koja daju veoma upečatljivu notu ruti.
Vremena za prijave ostalo je još malo, a organizator poziva sve klubove i zainteresovane timove da im se obrate putem mail-a: info@wildbearmtb.com radi dobijanja svih potrebnih informacija o trci i prijavama.
 


Podsjetimo, organizator nove etapne trke "Wild Bear MTB stage race" je sportsko udurženje "Na sve strane" koje stoji iza najvećeg biciklističkog maratona u Srbiji koji nosi naziv "Tri strane Kopaonika" i koji se uspješno održava na terenima Nacionalnog parka Kopaonik još od 2014. godine!

Više informacija i link do prijava potražite na: www.wildbearmtb.com 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More