Uspješan nastup DH kluba “Savages Crew” u Crnoj Gori

Proteklog vikenda u Baru u Crnoj Gori održana je međunarodna biciklistička utrka u disciplini Downhill (DHI) pod nazivom Sutorman Downhill Race na kojoj je nastupilo oko trideset takmičara.

Pored takmičara iz Crne Gore na utrci su učestvovali i takmičari iz Srbije, Makedonije te Bosne i Hercegovine. Bosanskohercegovački predstavnici su bili takmičari iz sarajevskog Downhill kluba Savages Crew i to u tri kategorije, Junior i Masters.
 


Amar Brdarević je odvezao jako dobru voznju te sa vremenom 4:14 osvojio 3. mjesto u kategoriji Juniora i 4. mjsto u ukupnom plasmanu, dok je Medin Muslić zauzeo 2. mjesto u klasi Masters odvezavši stazu za 4 minute i 21 sekundu.
 


Bitno je napomenuti da ce građani Sarajeva sličnu utrku moći uživo pogledati i u svom gradu, tačnije na Trebeviću, gdje Savages Crew 30.06. i 01.07. organizuje međunarodnu downhill utrku TrebaDH 2018.
 


TrebaDH 2018 će biti vožena u klasi UCI C2 DHI, te biti bodovana kao državno prvenstvo BiH, kup Hrvatske i Balkanski downhill kup.
 


Organizatori obećavaju dobru zabavu uz veliku dozu adrenalina, cjelodnevni muzički program by DJ Nodi i dosta popratnih sadržja.

 Rezultati iz Crne Gore   

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More