Boom suspendiran na mjesec dana zbog udaranja protivnika

Član Lotto NL-Jumbo momčadi Lars Boom suspendiran je na mjesec dana od strane UCI-ja zbog incidenta koji se dogodio na Tour of Norway u svibnju.

Boom je diskvalificiran s utrke tijekom druge etape nakon video analize koja je pokazala kako je udario Prebena Van Heckea (Sport Vlaanderen-Baloise) na čelu pelotona.

Nizozemac se svojevremeno ispričao zbog incidenta, a momčad je njegovo ponašanje označila neprihvatljivim i obećala da će proći interne disciplinske postupke.

Lotto NL-Jumbo je objavio kako će njihov vozač biti suspendiran na mjesec dana (2. srpnja – 2. kolovoza), što znači da će propustiti GP Cerami & Prudential RideLondon. Boom je također bio rezervni vozač momčadi za Tour de France, ali zbog suspenzije neće moći zauzeti mjesto ukoliko netko iz originalne postave ne bude u mogućnosti startati utrku.

Momčad još nije objavila kada će se Boom vratiti utrkivanju, a BinckBank Tour, Tour de Pologne i Vuelta a Espana se nalaze u njegovom starom kalendaru utrka za ovu sezonu.

Ovo nije prvi put da se Boom našao u centru pažnje zbog svojih postupaka tijekom utrke. Naime, tijekom proslave etapne pobjede na prošlogodišnjem BinckBank Touru Nizozemac je uputio neprikladnu gestu rukovodstvu svoje momčadi jer ga nisu uvrstili u postavu za Vueltu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More