Sky predstavio ekipu za TDF

Team Sky je predstavio ekipu koja će pomoći Chrisu Froomeu u lovu na petu titulu na Tour de Franceu. Organizator Toura ASO pokušao je blokirati Froomeov nastup, ali njihova namjera je pala u vodu samo 24 sata kasnije nakon što je UCI oslobodio 33-godišnjeg Britanca svih optužbi i tako okončao devetomjesečnu trakavicu.

Kao što se i očekivalo mladi Kolumbijac Egan Bernal imat će svoj debitantski nastup, a uz njega boje Skya branit će pobjednik Criterium du Dauphinea Geraint Thomas, Jonathan Castroviejo, bivši svjetski prvak Michal Kwiatkowski, Luke Rowe, Wout Poels i Gianni Moscon.

Prema popisu Sky na Tour de France šalje svoju najjaču ekipu, pored žute majice čini se kako žele i bijelu namjenjenu za najboljeg mladog vozača. Nakon uspješne sezone 2017 gdje se istakao s dvije etapne i ukupnom pobjedom na Tour de l'Avenir, Bernal je potpisao za britansku momčad. Debitanstski nastup imao je na Tour Down Under gdje je osvojio prvo mjesto u poretku mladih vozača i 6. mjesto u generalnom plasmanu.

Bernal je također stigao do titule državnog prvaka u vožnji na kronometar, ukupne pobjede na Colombia Oro y Paz, bijele majice i drugog mjesta u generalnom poretku na Tour de Romandie te žute majice na Tour of California i tako se s pravom smatra glavnim favoritom za poredak mladih vozača u Francuskoj.

Pored Froomea i Bernala, Sky ima joj jednog jakog aduta za generalni poredak u vidu Thomasa. Velšanin je sjajnim vožnjama stigao do trijumfa na Critrium du Dauphineu i trebao je biti kapetan momčadi u slučaju da je Froomeu zabranjen nastup. Međutim, kako je Britanac oslobođen optužbi Thomas će vrlo vjerojatno preuzeti ulogu glavnog pomagača i čekati svoju priliku iz drugog plana.

Team Sky – Tour de France 2018: Chris Froome, Egan Bernal, Jonathan Castroviejo, Michal Kwiatkowski, Gianni Moscon, Luke Rowe, Wout Poels, Geraint Thomas

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More